Ediția: Vineri 24 Mai 2024. Nr. 6632
Ediția: Vineri 24 Mai 2024. Nr. 6632

Aviz negativ pentru descentralizarea din domeniul Sănătăţii


Senatorii din Comisia pentru administrație publică au dat, ieri, aviz negativ ordonanței de urgență a Guvernului 48/2010 referitoare la descentralizarea în domeniul Sănătății. În favoarea proiectului de lege a fost un singur vot, cel al vicepreședintelui comisiei, liberalul Constantin Cibu. Doi senatori – Florin Staicu (PDL) și Romeo Nicoară (PNL) – s-au abținut de la vot, iar ceilalți senatori, majoritatea de la PSD+PC și PDL, s-au exprimat „împotrivă”.
Președintele comisiei, democrat liberalul Petru Filip, s-a declarat „dezamăgit” de modul în care a fost gândită descentralizarea în domeniul Sănătății. „Eu o să votez împotriva acestei ordonanțe fiindcă nu cred în această descentralizare și în sistemul medical, așa cum a fost el gândit acum. Cunosc sistemul și nu cred că autoritățile locale sunt pregătite să își asume o astfel de responsabilitate. În plus, nu cred că statul ar trebui să facă pasul de a da în administrarea autorităților spitalele, fiindcă nu va mai putea controla această zonă, iar sănătatea cetățenilor României reprezintă, până la urmă, un aspect al siguranței naționale, la fel ca și educația”, a declarat Filip.
Președintele Comisiei pentru administrație publică din Senat a subliniat că a dat un vot negativ și din pricina faptului că nu poate să își asume aspectele prevăzute în proiectul de lege pentru aprobarea ordonanței 48/2010. „Eu nu pot să dau un vot pozitiv. Vor fi suficienți cei care vor trebui să dea cu subsemnatul atunci când se va dovedi că sistemul nu merge și se vor întâmpla alte tragedii ca cea de la Maternitatea Giulești”, a conchis Petru Filip.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?