Ediția: Marți 7 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Marți 7 Mai 2024. Nr. 6617

Şcolile au nevoie de bani pentru reabilitare


Grupul Åžcolar Dumitrești a solicitat Inspectora-tului Åžcolar Județean (ISJ) sprijin  pentru alocarea sumei de 25.000 lei, bani care sunt necesari pentru finalizarea lucrărilor începute la Åžcoala cu clasele I-IV și Grădinița din satul Motnău. Cele două unități de învățământ sunt în prezent, adevărate șantiere, lucrările începând încă din anul 2008. De asemenea, și școala din Golești are nevoie de fonduri pentru finalizarea lucrărilor demarate în 2006, iar Grupului Åžcolar Agricol din Odobești îi sunt necesare fonduri pentru finalizarea lucrărilor de la acoperiș și fațada principală.
Nici la Åžcoala „Mihail Armencea” din Adjud situația nu este mai bună. Aici, elevii sunt în pericol de accidentare atunci când sunt pe terenul de sport, acesta fiind într-o stare avansată de deteriorare. La Åžcoala din Bogza mobilierul școlar este degradat în proporție de 95% și trebuie schimbat urgent pentru ca elevii și profesorii să-și poată desfășura activitățile în condiții normale. Nevoie de bani pentru finalizarea lucrărilor au și școlile din Târâtu, Petreanu sau Chiojdeni.
Un lucru îmbucurător este faptul că în majoritatea unităților de învățământ va fi cald în această iarnă. Din rapoartele înaintate de directorii de școli către ISJ, reiese că 82% dintre școlile care asigură încălzirea cu lemne, s-au aprovizionat pentru iarnă, iar șco-lile care au centrale termice nu au probleme cu încălzirea. De asemenea, în această vacanță, unitățile de învățământ au fost igienizate în mare parte. Pentru acest lucru, cel mai mult a muncit personalul din unitățile de învățământ, din cauza lipsei banilor pentru a plăti muncitori profesioniști. Până acum, 75% dintre unitățile de învățământ din județ au anunțat finalizarea lucrărilor de igienizare și reparații curente.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?