Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649
Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649

Viceprimarul din Cogealac, reţinut în cazul scandalului din parcul eolian


Viceprimarul din Cogealac, Mihai Dore, implicat în scandalul din parcul eolian CEZ din localitate, a fost reținut, vineri, pentru 24 de ore, de către procurorii Parchetului Tribunalului Constanța, sub acuzația de ultraj contra bunelor moravuri și tulburarea liniștii publice în formă agravantă. El va fi prezentat Judecătoriei Constanța cu propunerea de arestare preventivă pentru o perioadă de 29 de zile. Tot vineri a fost reținut de procurori și fratele viceprimarului din Cogealac, Nicolae Dore, pentru asociere pentru săvârșirea de infracțiuni și de ultraj contra bunelor moravuri și tulburarea liniștii publice în formă agravantă, și urmează să fie și el prezentat instanței cu propunerea de arestare preventivă.
Potrivit unui comunicat al Parchetului Tribunalului Constanța, la inițiativa primarului din Cogealac, Cati Hristu, începând cu săptămâna 19-25 iulie viceprimarul Mihai Dore, fratele acestuia, Nicolae Dore și alte persoane cercetate în acest caz au încercat, prin acțiuni violente și în forță, să îi determine pe angajații firmei CEZ România SRL și pe partenerii acesteia să înceteze lucrările la instalarea unui parc eolian energetic în localitatea Cogealac, astfel încât o altă firmă, SC Eolica Dobrogea Five SRL Constanța, agreată de Consiliul Local și primar, să instaleze parcul eolian energetic.
La inițiativa primarului, a viceprimarului și a apropiaților sau rudelor acestora, în 26 iulie în fața Primăriei Cogealac a fost organizat un „așa-zis miting de protest”, fără autorizarea sau înștiințarea Poliției, la care au participat peste o sută de persoane.
Conform anchetatorilor, în fața mulțimii adunate primarul a informat în mod tendențios că firma CEZ nu are autorizație de construcție legală. Din probele administrate până în acest moment procesual, au rezultat indicii că primarul a cooptat persoane și din alte localități, cărora le-a oferit diferite sume de bani pentru a-l sprijini în demersul său ilicit de evacuare a firmei CEZ de la punctele de lucru din Cogealac.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?