Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

PSD strânge semnături pentru moţiunea de cenzură


Organizația PSD Vrancea a demarat, ieri, strângerea de semnături pentru susținerea unei moțiuni de cenzură împotriva Guvernului Boc. Social democrații au amplasat 8 corturi în Focșani, Odobești, Panciu. De asemenea, toate organizațiile locale PSD sunt angrenate în această acțiune pentru strângerea semnăturilor. „Vrem să obținem semnăturile tuturor votanților din județul Vrancea, inclusiv a celor care au votat cu PDL. Acesta este targetul nostru”, a declarat social democratul Dragoș Bîrlădeanu.
În municipiul Focșani, corturile sunt amplasate în cartierul Sud, la Gară, în Piața Moldovei, în centru-zona Ceasul rău. Președintele TSD, Bogdan Matișan, a afirmat că sunt așteptați la aceste puncte toți focșănenii care vor demiterea Guvernului incapabil Boc-Poc. „Avem toate avizele, documentele și s-au plătit toate taxele. Programul stabilit pentru aceste corturi este dimineața între orele 9-12 și după amiaza, după ce trece valul de căldură, respectiv 15.30-18”, a precizat Bogdan Matișan.
Cetățenii care se vor afla la punctele amplasate de PSD vor primi pliante în care vor fi înscrise „10 motive pentru care Guvernul trebuie să plece”. Aceste motive vor sta la baza viitoarei moțiuni de cenzură populare. Între motivele invocate de social-democrați și care vor sta la baza documentului ce va fi depus la Parlament se află faptul că Executivul Boc „disprețuiește” pensionarii, că „mărește excesiv” taxele și impozitele, „taie nediferențiat” salariile bugetarilor, nu ia nicio măsură împotriva „clientelei politice a lui Băsescu și Boc”, „atentează” la siguranța cetățenilor prin tăierea subvențiilor. PSD susține că Guvernul este „total dezinteresat” de soarta locurilor de muncă, că „ignoră total” agricultura din România, ia decizii privind soarta țării fără să se consulte cu partenerii sociali. Nu în ultimul rând, social-democrații acuză Executivul că sfidează Constituția și consideră presa drept o amenințare la adresa României.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?