Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619
Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619

Ministerul Muncii i-a „ciuruit“ pe salariaţii Agenţiei de Prestaţii Sociale


Funcționarii Agenției de Prestații Sociale Vrancea așteaptă noua organigramă a instituției înaintea declanșării grevei generale și blocarea plăților către beneficiarii indemnizațiilor și ajutoarelor sociale. Nemulțumirea funcționarilor este îndreptățită de atitudinea obtuză a conducerii Ministerului Muncii care vrea să concedieze încă 25% din salariați după ce, la sfârșitul anului trecut, au mai disponibilizat 23% din funcționari.
Liderul sindicatului Muncii și Protecției Sociale Vrancea, Dumitru Curcă, a arătat că la ultima întâlnire cu condu-cerea Ministerului Muncii, unde au ridicat problema numărului mare de disponibilizări, ministrul Åžeitan le-a recomandat să nu se „uite în ograda altuia”. „Ce fac ei acum este un masacru. Ne-au ciuruit. Ce mai urmează acum? Deja au apărut tensiuni în rândul funcționarilor din instituție referitor la aceste disponibilizări”, a afirmat liderul sindical. El a precizat că se așteaptă noua organigramă după care vor urma discuții cu funcționari din celelalte agenții și declanșarea unei greve generale. Sindicatul numără aproape 240 de funcționari, atât din Vrancea, cât și de la Casa de Pensii Baia Mare, Agenția de Prestații Sociale Baia Mare, Casa Națională de Pensii și Agenția de Prestații Sociale Brăila.
Liderul sindical s-a întâlnit, săptămâna trecută, cu ministrul Muncii, Mihai Åžeitan, secretarul de Stat Nicolae Ivășchescu, de la Ministerul Muncii,  președintele Agenției de Prestații Sociale, Viorel Alexandru.
Situația de la nivelul agențiilor de prestații sociale a devenit explozivă după ce, acum două săptămâni, într-un mesaj transmis tuturor agențiile teritoriale, s-a făcut apel la întreruperea activității în aceste instituții. Speriată de consecințe, conducerea centrală a trecut la amenințări și a pasat responsabilitatea disponibilizărilor în spatele directorilor din județe. „Vă atenționăm că activitatea agențiilor trebuie să se desfășoare în condiții normale, iar personalul agenției să nu dea curs acestei acțiuni”, se arată în adresa semnată de președintele Viorel Alexandru.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?