Ediția: Miercuri 29 Mai 2024. Nr. 6636
Ediția: Miercuri 29 Mai 2024. Nr. 6636

Vrânceanul Bogdan Tătaru-Cazaban este ambasador la Vatican


Urmașul Vrâncioaiei, Bogdan Tătaru-Cazaban, este, oficial, ambasador extraordinar și plenipotențiar al României pe lângă Sfântul Scaun. Decretul privind acreditarea lui Bogdan Tătaru-Cazaban a fost semnat, ieri, de președintele României, Traian Băsescu. Ambasadorul este fiul fostului primar social democrat Åžtefan Tătaru, în prezent șeful Stației Seismologice din Vrâncioaia.
Până acum, Bogdan Tătaru-Cazaban a fost consilier de stat la Departamentul pentru Relația cu Autoritățile Publice și Societatea Civilă din Administrația Prezidențială.
Bogdan Tătaru a primit, la finele lunii iunie, aviz favorabil din partea Comisiilor de specialitate de la Parlament pentru funcția de ambasador la Sfântul Scaun, el spunând cu această ocazie că se fac demersuri pentru o vizită a Papei Benedict în România. „În momentul de față există demersuri în vederea realizării vizitei Papei Benedict al XVI-lea în România. Ne propunem intensificarea acestor demersuri. Instituțiile care lucrează pentru realizarea vizitei se află într-un calendar și în partene-riat cu Nunțiatura Apostolică. Biserica Romano-Catolică a formulat deja această invitație cu prilejul vizitei episcopilor catolici la Roma”, a spus Tătaru.
Bogdan Tătaru Cazaban s-a născut pe 1 mai 1977, la Focșani. Între 2005 și 2006 Cazaban a fost consilier pentru cultură și culte, iar din 2006 până la numirea ca ambasador a fost Consilier de Stat pentru cultură și culte al Administrației prezidențiale. În 2008 și-a luat Doctoratul în filosofie la Universitatea din București, el absolvind în 1999 Facultatea de Filosofie, Universitatea București, specialitatea filosofia culturii. Începând cu iunie 2008, Cazaban este cercetător științific grad. III la Institutul de istorie a religiilor al Academiei Române.
Cazaban a primit în anul 2009 Ordinul Național „Serviciul Credincios” în grad de Cavaler și titlul de Comandor al Coroanei Belgiei. Bogdan Tătaru-Cazaban vorbește, potrivit CV-ului oficial, franceza, engleza, italiana, latina și greaca veche.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?