Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627

Şcolile aproape pregătite să îi întâmpine pe elevi


Directorii de școli se grăbesc să finalizeze procesul de igienizare chiar dacă până la începerea anului școlar mai sunt aproape două luni. Dornici să își întâmpine elevii în clase curate și frumos aranjate, managerii de școli și-au mobilizat toate forțele de care dispun și au trecut la treabă.
De mai bine de o lună, îngrijitoarele, dar și administratorii nu au avut o clipă de odihnă, directorii zorindu-i să pregătească sălile de clasă pentru un nou an școlar.
La Colegiul Național „Al. I. Cuza” de pildă, curățenia a început chiar la puțin timp după intrarea în vacanță a elevilor. Cu puținele resurse financiare proprii pe care   le-au avut, reprezentanții acestei instituții de învățământ au reușit să văruiască sălile de clasă, să vopsească, să facă reparații la punctele sanitare și acolo unde a fost necesar, s-au făcut reabilitări chiar și la pardoseală.
Directorul Aurelia Neagu spune că îi așteaptă pe elevii cu brațele deschise chiar și de săptămâna viitoare. Evident că până la începerea noului an școlar mai este ceva vreme așa că mai au timp să mai retușeze micile probleme ce le-au scăpat muncitorilor.
„Noi am terminat curățenia în unitatea de învățământ. Tot ce am realizat s-a făcut prin fonduri proprii, nu am primit nimic din partea Primăriei. Am văruit, am  vopsit și am făcut reparații la grupurile sanitare, iar acolo unde a fost nevoie s-au făcut reparații și la parchet. Elevii noștri pot veni chiar de săptămâna viitoare la școală. Noi îi așteptăm cu mare drag în noul an școlar”, a spus Aurelia Neagu,  director al Colegiului Național „AI Cuza”. La fel de harnici, dar ceva mai privilegiați au fost însă cei de la Åžcoala „Ion Basgan” din Focșani.
Primăria Municipiului Focșani a alocat, pentru lucrările de igienizare, suma de 20 de mii de lei. Cu banii s-au făcut renovări și igie-nizări. Directorul Tiberiu Dima spune că procesul de curățenie se va finaliza cel târziu săptămâna viitoare.
Pe lângă tradiționalul var dat pe pereții claselor, cu ceva fonduri proprii, la Åžcoala „Ion Basgan” s-a reușit și înlocuirea stoleriei degradate de la unele clase cu o alta nouă de alumniu.
„Într-o săptămână suntem și noi gata cu curățenia. Am primit din partea primăriei 20.000 lei, cu 20 % mai puțin față de anul trecut însă cu ajutorul fondurilor proprii am realizat o parte din ce  ne-am dorit. S-au văruit clasele, s-a vopsit,  s-au schimbat unele stolerii.  De anul viitor, la școala noastră clasele de-a V-a vor învăța dimineața.  Am renovat încăperi care înainte erau folosite ca magazii” a declarat Tiberiu Dima, director la Åžcoala „Ion Basgan” din Focșani.

Curățenie în toi la Åžcoala „Åžtefan cel Mare”

Nu la fel de harnici s-au dovedit a fi cei de la Åžcoala „Åžtefan cel Mare” din Focșani. În vreme ce unii directori se laudă că sunt pregătiți să își întâmpine copiii, la unitatea de învățământ tocmai amintită treaba este în toi. În această perioadă muncitorii lucrează de zor la înlocuirea lambriurilor din holuri în vreme ce îngrijitoarele au schimbat măturile cu bidinelele pentru a vărui și a reîmprospăta aerul din sălile de clasă. Cu puținii bani primiți de la Primăria Focșani, dar și cu fondurile proprii de care au dispus, reprezentanții Åžcolii „Åžtefan cel Mare” au reușit înlocuirea ușilor de la toalete și montarea unor noi ferestre. „La noi curățenia este în toi. Se schimbă lam-briurile pe holuri, s-au schimbat ușile la toalete, se văruiește, se vopsește. De asemenea, se vor schimba și geamurile de la două nivele. Banii sunt atît de la primărie cât și din fonduri proprii”, a declarat Roxana Vornic, director la Åžcoala „Åžtefan cel Mare”. Toate unitățile de învățământ din județ vor trebui să fie puse la punct la capitolul igienizare până la finele lunii august, pentru ca la data de 13 septembrie elevii să poată fi primiți, în bune condiții, la școală.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?