Ediția: Joi 23 Mai 2024. Nr. 6631
Ediția: Joi 23 Mai 2024. Nr. 6631

Pîrcălăbescu, dată afară din Ministerul Economiei


Vrancea rămâne cu un singur subprefect după ce, aseară, Guvernul a aprobat reducerea numărului de se-cretari de stat și de subprefecți. Cel mai probabil, Sorin Hornea își va păstra funcția de la Prefectură iar Vincențiu Micheci rămâne, practic, șomer. Modul în care va fi rezolvată situația subprefecților schimbați din funcție va fi cunoscut după publicarea deciziilor în Monitorul Oficial. De asemenea, tot ieri, fostul candidat la funcția de deputat în Colegiul 2 Vrancea, Maria Pîrcălăbescu, și-a pierdut funcția de la Ministerul Economiei. Potrivit premierului Boc, costurile legate de activitatea unui secretar de stat erau de circa 110 mii euro iar pentru un subprefect se ridică la circa 77 mii euro.
Pedelista Pîrcălăbescu s-a remarcat la Ministerul Economiei, după cum a relatat presa centrală, după ce și-a angajat fiica, Oana Maria Bălan, pe un post de consilier economic la Ambasada României din Uruguay. Acest post ține tocmai de ministerul la care era secretar de stat Maria Pîrcălăbescu. Cazul a fost prezentat de cotidianul Libertatea iar ziariștii susțin că, mai întâi, Oana Maria Bălan a fost angajată consilier la fostul Minister al IMM-urilor, la care mama sa era tot secretar de stat. Ulterior, Oana Maria Bălan a fost numită consilier asistent la Direcția Generală Relații Externe, din cadrul MECMA, unde lucrează și în prezent. Practic, ea era colegă de serviciu cu mama sa Maria Pîrcălăbescu, secretar de stat care răspundea de comerțul exterior în același minister, condus de pedelistul Adriean Videanu. Apoi, Oana Maria Bălan a obținut funcția de consilier economic la Ambasada României din Uruguay unde ar fi fost înființat, urgent, un Birou Comercial. Practic, fiica Mariei Pîrcălăbescu este reprezentantul României pe probleme economice, prin intermediul Ministerului Economiei, în Uruguay.
De asemenea, jurnaliștii de la Cațavencu au arătat că, înainte de a ajunge secretar de stat, „Pîrcălăbeasca a candidat fără folos, dar pe bani grei, la PDL Vrancea”. Ei au prezentat și mecanismul prin care pedeliștii au oferit mită electorală cetățenilor din colegiul 2 Vrancea în schimbul voturilor la alegerile parlamentare din 2008.
„Prietena ei cea mai bună, Sorina Plăcintă, ajunsă mi-nistru al Tineretului în locul lui Ridzi, a decartat oficial 25.000 $ în vistieria partidului, iar neoficial 200.000 $. Pîrcălăbeasca e pe-aproape. Cam atâta costă să intri pe felie, ca să poți contribui la modernizarea statului român, așa cum ne amenință Băsescu. În timpul campaniei, Pîrcălăbeasca și-a trimis muncitorii de la fabrica personală de confecții Maremod din Onești, cu microbuzele, în Vrancea. Muncitorul Crișan Cezar relatează: «Am împărțit țăranilor arondați în Colegiul 2 pantaloni de calitatea a doua, stofe și alimente. Å¢in să precizez că am participat personal la încărcarea acestor produse, în calitatea mea de fost salariat al fabricii, iar unul dintre șoferi chiar a fost prins și amendat cu 10 milioane lei vechi»”, precizau jurnaliștii de la Cațavencu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?