Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619
Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619

Pui cu legume de vară


Ingrediente:
Pentru pui:
1 pui (de aprox. 900 gr)
2 linguri ulei de măsline piperat
coaja rasă și zeama de la o lămâie
câte o lingură frunze proaspete tocate de busuioc, cimbru, pătrunjel
sare de mare

Pentru legume:
300 gr mazăre
450 gr dovlecei, decojiți și tocați
un ardei gras roșu, curățat de semințe și tocat
4 fire de ceapă verde, tocate
2 căței de usturoi, tocați
200 ml vin alb
2 linguri oțet balsamic
1 linguriță zahăr brun
sare de mare

Mod de preparare:
Se încălzește cuptorul la 190 grade. Într-un vas se amestecă uleiul cu coaja rasă și zeama de lămâie, ierburile aromate și sare de mare, după gust. Se unge puiul cu acest amestec apoi se așează într-un vas termorezistent și se dă la copt 20 minute. Între timp, mazărea se fierbe în apă cu sare până când se înmoaie, aprox.15 minute. Se scurge, apoi se amestecă cu restul legumelor și se asezonează cu sare, după gust. Vinul se amestecă cu oțetul balsamic și zahărul brun. Se scoate puiul din cuptor pe o farfurie. Se pun legumele în vas, apoi se toarnă vinul cu oțet peste legume, se amestecă ușor și se nivelează. Se așează puiul peste legume. Se dă totul la copt o oră, până când puiul s-a rumenit, iar legumele s-au făcut.
Poftă bună!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?