Ediția: Miercuri 15 Mai 2024. Nr. 6624
Ediția: Miercuri 15 Mai 2024. Nr. 6624

Contestaţii cu surprize la Bacalaureat


Rezultatele de la examenul de Bacalaureat, de după rezolvarea contestațiilor, au făcut ca promovabilitatea la nivelul județului să crească cu două procente. Mai exact, de la 62,16% procentul de promovabilitate a ajuns la 64,14%. Chiar și așa, acest lucru nu i-a ajutat foarte mult pe candidații nemulțumiți de rezultate, asta pentru că în urma reevaluării celor 1.464 de contestații depuse, doar 56 de candidați au reușit să obțină note care să-i ajute să promoveze examenul maturității. De asemenea, în urma contestațiilor două teze au fost evaluate de o a treia comisie. Asta deoarece primii profesori care au reevaluat teza au acordat o notă mai mare, ce a depășit limita de 1,5 puncte. Ambele cazuri au fost mamatematică, unde unul din elevi a urcat de la nota 2,70 la 5,40 iar un altul de la 3,45 la 5,00. În total, 1.108 contestații au fost respinse și doar 356 au fost admise, din care 85 de candidați au obținut note mai mici decât cele inițiale, iar 271 au obținut o creștere de punctaj.
Asta nu însemnă că toți au promovat examenul de Bacalaureat. Chiar dacă unele note le-au fost mărite, ori au avut note mai mici de 5, ori media generală a fost mai mică de 6, motiv pentru care trebuie să repete examenul.
Pe profesorii ale căror corecturi nu au fost conforme cu metodologia în vigoare, îi așteaptă o anchetă din partea Inspectoratului Åžcolar Județean Vrancea, anchetă care se anunță a fi una de durată. „În urma soluționării contestațiilor, doar 56 de candidați au reușit să promoveze examenul de Bacalaureat. Procentul arată că numărul celor admiși a crescut. Analizând rezultatele, am constatat două abateri de la articolul 8, două diferențe: una din note a crescut cu 2,70 puncte și alta cu 1,55. Conform articolului, se va declanșa o anchetă disciplinară și vor fi sancționați profesorii de la prima corectură”, a declarat Iordache Bostan, inspector școlar general.                                                          
Singura șansă a candidaților declarați respinși în cadrul primei sesiuni a examenului de Bacalaureat, este participarea la sesiunea din august – septembrie.  Acesta va debuta în data de 30 august cu proba scrisă la Limba și Literatura Română, în data de 1 septembrie candidații urmând a susține proba obligatorie a profilului. Examenul de Bacalaureat sesiunea august – septembrie se va încheia pe 2 septembrie, cu proba scrisă la alegere, a profilului și specializării. Rezultatele vor fi afișate două zile mai târziu, între orele 16.00 – 18.00 candidații nemulțumiți având posibilitatea să depună contestații. În data de 8 septembrie vor fi afișate rezultatele finale ale examenului de Bacalaureat, sesiunea a doua.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?