Ediția: Duminică 28 aprilie 2024. Nr. 6613
Ediția: Duminică 28 aprilie 2024. Nr. 6613

Victor Ponta: A existat un plan a lui Băsescu de a distruge PSD


Președintele Partidului Social Democrat (PSD), Victor Ponta, a declarat, ieri, la conferința județeană de la Slatina, că social-democrații nu trebuie să discute sau să negocieze cu PDL și a susținut că PDL și președintele Traian Băsescu au avut un plan pentru a distruge PSD.
„A existat un plan clar a lui Traian Băsescu de a distruge PSD, grupul de parlamentari care a plecat (n.r. la independenți) era vândut lui Traian Băsescu de anul trecut. Erau pregătite dosare cu care am fost atacați. Cu care un senator de-al nostru a fost atacat. Au fost pregătite dosare pentru primarii noștri, pentru că Traian Băsescu știa că anul acesta va fi un an rău și că numai PSD îi poate crea probleme”, a afirmat liderul PSD.
Victor Ponta a spus că social-democrații vor discuta cu liberalii, subliniind că singurii cu care social-democrații nu au ce să discute sunt democrat-liberalii.
„Întâlniți-vă cu liberalii! Discutați cu ei. Dar singurii cu care nu aveți ce discuta sunt cei de la PDL. În nicio formulă nu aveți ce discuta și negocia cu ei”, a spus președintele PSD.
Ponta a amintit că la dezbaterea ultimei moțiuni de cenzură au lipsit numai opt voturi pentru ca aceasta, evidențiind că acele voturi sunt și de la cei care au plecat din PSD. Președintele PSD speră că, în noua sesiune parlamentară din toamnă, o nouă moțiune de cenzură va întruni voturi suficiente pentru a determina căderea Guvernului. Victor Ponta a reafirmat că vrea ca PSD să guverneze singur.
„Singura șansă pentru România este ca PSD să guverneze singur, așa cum a guvernat între 2000 și 2004 și poate chiar mai bine. Este de datoria noastră să luăm toate lucrurile bune făcute de Ion Iliescu, Adrian Năstase și Mircea Geoană și, dacă este posibil, să evităm greșelile pe care le-au făcut ei. Îi respect pe liberali, PNL este un partid mic, vioi și se mișcă bine însă eu vreau să guvernăm singuri. Am încercat și cu PNL și cu UDMR și PDL. E bine că am încercat și ne-am convins că nici cu unii nici cu alții nu ne va fi bine ca partid. Cred că la viitoarele alegeri trebuie să plecăm de la ideea că vom câștiga jumătate plus unu din voturi. Dacă vă propuneți mai puțin, nu voi mai fi președinte. Pentru negocieri, combinații avem pe alții mai buni decât eu”, a spus liderul social-democraților.

Congres extraordinar pentru statutul PSD

Președintele Partidului Social Democrat (PSD), Victor Ponta a declarat că dorește un Congres extraordinar al partidului pentru a schimba Statutul PSD și a pregăti formațiunea pentru a ajunge la guvernare. „În octombrie, vreau să transformăm Consiliul Național în Congres extraordinar și să schimbăm statutul partidului, să pregătim statutul pentru un partid care să guverneze România în următorii zece ani și să nu lăsăm situația să ajungă astfel încât să fim nevoiți să luăm tot felul de oameni de la alte partide și să amânăm congresele cum fac alții. Vreau să fim pregătiți cu un program și cu niște idei de guvernare clare”, a spus liderul PSD.
Ponta a mai spus că PSD își va desemna candidații la alegerile din 2012 în primăvara anului viitor atât pentru alegerile locale cât și pentru cele parlamentare.
„În primăvară să desemnați candidații la președinția consiliilor județene pentru primării, pentru consilii locale, dar și pentru Parlament. În toate județele atât pentru președinția consiliilor județene cât și pentru primăriile reședință de județ vor candida oamenii cu șansele cele mai mari pentru a reuși și pentru a câștiga. Există o ruptură între parlamentari și aleșii locali și nu vreau să mai existe această ruptură. Candidații la locale și cei de la parlamentare trebuie să se susțină reciproc”, le-a spus Ponta membrilor PSD Olt.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?