Ediția: Duminică 19 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Duminică 19 Mai 2024. Nr. 6627

„ Neamţul perfect“ mort la Tuzla


Unul dintre cei 12 militari decedați luni seara în catastrofa aviatică de la Tuzla, era originar din Focșani. Locotenent-comandorul Cătălin Vicențiu Antoche avea 34 de ani. Era căsătorit și avea un copil de câțiva anișori. Colegii de muncă au spus despre el că era tipul „neamțului perfect”, care niciodată nu ar fi făcut ceva greșit. El era și comandantul Detașamentului care executa misiunea la Tuzla. Toți cei care l-au cunoscut sunt îndurerați și spun că este o mare pierdere. Părinții au aflat despre accident de la televizor și, deși sperau ca băiatul lor să nu fie prin-tre cei morți, la scurtă vreme au primit un telefon prin care au fost anunțați despre tragedie.

Unul dintre militarii decedați în urma catastrofei de luni seara, pe aerodromul de la Tuzla, era originar din Focșani. Locotenent-comandorul Cătălin Vicențiu Antoche avea 34 de ani și era fiul directorului economic de la Avicola, Marcela Antoche. Colegii de serviciu au spus despre militar că era tipul „neamțului perfect”. Era căsătorit și era tatăl unui copil. Locotenent-comandorul Cătălin Vicențiu Antoche lucra la Buzău din anul 2003. „Este o mare pierdere pentru toată lumea. Locotenent-comandorul Cătălin Vicențiu Antoche era pentru toți colegii un camarad la superlativ. Era tipul neamțului perfect, care niciodată nu ar fi călcat strâmb și toată lumea trebuie să fie mândră de el. A venit la Buzău prin 2003, iar înainte lucrase la o unitate din Bacău. El era și comandantul Detașamentului care executa misiunea la Tuzla. Toți cei care l-au cunoscut sunt îndurerați și pot spune că este o mare pierdere”, a povestit unul dintre colegii lui Cătălin Vicențiu Antoche, venit să dea un anunț de condoleanțe. Militarul va fi înmormântat joi, la Cimitirul Sudic, din Focșani. Acesta a urmat cursurile Liceului Militar, dar și pe cele ale Academiei Forțelor Aeriene din Brașov.
Familia militarului decedat a primit vestea de la un coleg de-al fiului lor, după ce înainte, aflase despre incident de la televizor. Cel care a dat trista veste familiei Antoche ne-a povestit că în momentul în care a sunat, părinții lui Cătălin îl rugau să le dea o veste bună. Mama militarului din Focșani, decedat în tragedia de la Tuzla, nu a vrut să comenteze incidentul. Contactată telefonic de reporterii noștri, aceasta a cerut să fie lăsată în pace. Vecinii spun că nu îl știau pe locotenent-comandorul Cătălin Vicențiu Antoche, acesta fiind stabilit de mai mulți ani la Buzău, împreună cu familia. Familia militarului și cunoscuții erau ieri, sfâșiați de durere. Tatăl acestuia nu a putut să se oprească din plâns. „A făcut liceul militar și de atunci a început să se gândească la o carieră în acest domeniu. Vorbisem cu el la sfârșitul săptămânii trecute, vineri cred. Am văzut știrea la televizor și speram să nu fie și el printre morți. Pe la 21.30 am primit un telefon și am fost anunțați că băiatul nostru nu mai este”, a spus Valeriu Antoche, tatăl militarului mort.

Comisie de anchetă

Luni, în jurul orei 14.40, un avion AN-2, care aparținea Åžcolii de Aplicație pentru Forțele Aeriene din Boboc și executa o misiune de zbor pentru antrenamente de parașutare în Marea Neagră, s-a prăbușit pe aerodromul Tuzla. La contactul cu solul, avionul de tip AN-2 a luat foc. În urma catastrofei aviatice și-au pierdut viața patru militari din cadrul Forțelor Aeriene și opt din cadrul Forțelor Navale. La bordul avionului AN 2 se afla inclusiv comandantul Åžcolii de Aplicație pentru Forțele Aeriene, comandorul Nicolae Jianu.
Ajunși la fața locului, anchetatorii au dat peste o imagine înfiorătoare, cadavrele carbonizate ale celor 11 militari nu erau împrăștiate, ci făcute grămadă. Niciunul dintre militari nu purta centură de siguranță.
În primă fază, trei dintre ei scăpaseră cu viață, însă unul a murit la scurtă vreme după ce a ajuns la Spitalul Militar din București. Ceilalți doi militari care au scăpat cu viață sunt și acum sub observație me-dicală, iar medicii spun că starea lor este stabilă. „La scurt timp după decolare, aeronava a pierdut brusc din înălțime și s-a prăbușit. În urma impactului cu solul, aeronava a luat foc, incendiul fiind stins la ora 18.15. Cei trei militari răniți au fost transportați de urgență la spital, iar unul dintre ei a murit în cursul nopții de luni spre marți”, se arată într-un comunicat de presă al MApN. Prin ordin al ministrului Apărării Naționale, a fost numită o comisie de investigație tehnică, pentru cer-cetarea împrejurărilor producerii acestei catastrofe aviatice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?