Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

Imunizări împotriva tuberculozei pentru bebeluşi


Bebelușii din întreg județul, care nu au fost imunizați împotriva TBC, vor putea efectua, din această săptămână, vaccinul BCG. Direcțiile de Sănătate Publică (DSP) din întreaga țară au primit dozele necesare, iar imunizarea a fost reluată. „Direcția de Sănătate Publică Vrancea a primit 10.000 de doze de vaccin BCG, care va fi utilizat pentru recuperarea copiilor nevaccinați în perioada februarie – iunie 2010 și pentru vaccinarea de rutină a nou-născuților, conform calendarului”, a declarat Carmen Gheorghiu, purtătorul de cuvânt al DSP Vrancea. Recuperarea la aceste vaccinări va fi realizată prin centrele de vaccinare organizate de către Direcția de Sănătate Publică. Acestea au fost organizate la nivelul spitalelor din județ, mai puțin Spitalul Dumbrăveni. Mamele se pot prezenta cu copiii la spitale în intervalul orar 10.00-12.00. Pentru toate spitalele, în afară de Spitalul Județean, mamele trebuie să se prezinte la camerele de gardă pentru a fi direcționate către centrele de vaccinare. În cazul Spitalului Județean, locul în care trebuie să se prezinte mămicile cu ai lor copii este precizat la afișierul din cadrul policlinicii.
Este bine de știut că pentru a putea beneficia de vaccin sunt necesare o serie de acte, precum carnetul de vaccinare al copilului, codul numeric personal, precum și o trimitere de la medicul de familie care să menționeze ultimele vaccinări realizate. Copiii care prezintă contraindicații temporare, vor putea fi imunizați de-abia după dispariția contraindicațiilor respective.
Vaccinul BCG este utilizat pentru profilaxia specifică a tuberculozei și este administrat tuturor nou-născuților. Acesta este inclus în calendarul național de imunizare al Ministerului Sănătății și este gratuit.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?