Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626
Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626

Diguri consolidate de pompieri, militari şi voluntari


Localitatea Nănești a fost la un pas de a fi inundată duminică seara, din cauza unei spărturi în digul de pe malul râului Siret despre care autoritățile nu știau. Astfel, 23 de angajați ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU), printre care și doi scafandri, dar și voluntarii de la Nănești, militari, localnici și reprezentanți ai Sistemului de Gospodărire a Apelor au mers la fața locului pentru a îndepărta pericolul care amenința comuna. În urma intervenției, s-a reușit remedierea unor breșe și infiltrații apărute în digul de protecție al albiei majore a râului Siret. 
De asemenea, pompierii au acționat și la Adjud, în cartierul Åžișcani, unde au acționat pentru consolidarea și supraînălțarea digului cu saci de nisip.
Tot la finele săptămânii trecute, specialiștii pirotehniști din cadrul ISU s-au deplasat în poligonul de la Ciușlea pentru a distruge, în mod controlat, muniția neexplodată descoperită pe raza județului Vrancea. Au fost distruse 86 de proiectile explozive și perforante de diferite calibre și o grenadă defensivă.
De asemenea, sâmbătă, pompierii de la Adjud au intervenit pentru a scoate o mașină dintr-un șanț plin cu apă în cartierul Adjudu Vechi. Åžanțul avea o adâncime de 1.30 metri și era pe marginea Siretului.
Nici echipajele SMURD nu au avut liniște. Acestea au intervenit pentru soluționarea a șapte situații de urgență. S-a intervenit, astfel, în municipiile Focșani și Adjud, la Ploscuțeni, în satul Ocheșești din comuna Corbița și în satul Dealu Lung din comuna Gura Caliției. Paramedicii au acționat pentru acordarea primului ajutor medical calificat și transportul pacienților la Spitalul Județean de Urgență „Sfântul Pantelimon” Focșani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?