Ediția: Joi 16 Mai 2024. Nr. 6625
Ediția: Joi 16 Mai 2024. Nr. 6625

134 de ani de Cruce Roşie


Crucea Roșie din România a serbat, ieri, 134 de ani de existență. Pe măsură ce timpul trece, organizația se reinventează și reîntinerește, alături de toți cei care îi sunt aproape.
Filiala de Cruce Roșie Vrancea sărbătorește, alături de celelalte 47 de filiale ale Crucii Roșii din țară, 134 de ani de sprijin acordat tuturor celor care au avut nevoie. Principiul de bază după care s-a ghidat Crucea Roșie Vrancea a fost cel al Misiunii Fundamentale a Societății de Cruce Roșie și Semilună Roșie și anume „alinarea și prevenirea suferinței umane, fără niciun fel de discriminare de rasă, vârstă, sex, apartenență politică”.
Mereu pregătiți să îndulcească amarul celor aflați în suferință, voluntarii, membrii și prietenii Crucii Roșii au fost alături de semenii din țară și din străinătate. Fie că este vorba de epidemii, dezastre naturale, probleme sociale deosebite sau probleme de sănătate, organizația de Cruce Roșie  și-a îndeplinit scopul de liant social și de catalizator al ajutorului reciproc. Sărbătoarea de pe 4 iulie a fost umbrită de situația grea prin care trec cei afectați de inundații, dar asta nu a făcut decât să îi determine pe membrii Crucii Roșii să lupte în continuare și să fie mândri că fac parte din organizație. Filiala de Cruce Roșie Vrancea mulțumește tuturor celor care s-au implicat în acțiunile acesteia și îi îndeamnă pe toți locuitorii județului nostru să fie alături de ei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?