Ediția: Duminică 12 Mai 2024. Nr. 6621
Ediția: Duminică 12 Mai 2024. Nr. 6621

Speculă cu euro


Vrâncenii au intrat în febra națională a cumpărării de valută și și-au schimbat o parte de economii în euro. În tentativa de a obține ceva profit de pe urma deprecierii monedei naționale, mulți vrânceni au cumpărat masiv valută.
Casele de schimb valutar din Focșani au înregistrat operațiuni mai mari pe vânzări de euro de când cursul leu-euro a explodat. „Zilele acestea, de când leul a început să scadă în raport cu euro, am avut mai multe tranzacții decât de obicei. Lumea a cumpărat euro probabil pentru că a considerat-o o valută stabilă”, afirmă reprezentantul unei case de schimb valutar.
Cererea pentru moneda europeană a depășit așteptările, în ultimele zile vânzarea de euro fiind aproape singura operațiune a celor mai multe case de schimb valutar din Focșani.
Åži în municipiul de pe Milcov lumea stă la coadă ca să schimbe bani. „Zilele acestea a fost mai tot timpul aglomerat, chiar stătea lumea la coadă ca să schimbe bani”, susține un alt reprezentant al unei case de schimb valutar.
Cu toate acestea, sunt și persoane derutate de această întorsătură și, în loc de euro, cumpără lei. „Am schimbat 100 de euro, fiul meu mi-a zis, cică e mai bine” declară Petruța Tănase. Cei mai mulți, însă, vin hotărâți să cumpere euro pe care   să-i schimbe ulterior la un curs mai bun.
Leul a continuat și ieri să se deprecieze în raport cu moneda europeană, așa încât este de așteptat ca această tendință de cumpărare de euro să se mențină și în următoarea perioadă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?