Ediția: Miercuri 8 Mai 2024. Nr. 6618
Ediția: Miercuri 8 Mai 2024. Nr. 6618

Rezultate bune la concursuri, olimpiade şi întreceri sportive


Elevii vrânceni au excelat, în anul școlar 2009- 2010, la olimpiadele și concursurile școlare. Ei au obținut rezultate mai bune față de anii precedenți. În fruntea listei olimpicilor se află, anul acesta, Ioana Sorina Alexandru, elevă la Colegiul Național „Unirea”, care sub îndrumarea profesoarei Daniela Plăiașu a obținut premiul I la faza internațională a olimpiadei de Limba și Literatura Română.
La fazele naționale ale olimpiadelor școlare, 6 elevi din Vrancea au  obținut premiul I, alți cinci au obținut premiul al II-lea, iar premiul   al III-lea a fost obținut de șapte elevi. De asemenea, alți 56 de elevi au obținut mențiuni, în vreme ce 13 au fost răsplătiți cu premii și mențiuni speciale. Rezultate notabile au obținut elevii și la fazele naționale ale concursurilor școlare la care au luat parte. Astfel, premiul I a fost obținut de zece elevi, în vreme ce alți nouă elevi s-au întors acasă cu premiul al II-lea. Nouăsprezece elevi au obținut premiul al III-lea, iar alți 26 de elevi au obținut mențiuni. Premii și mențiuni speciale în cadrul fazelor naționale ale concursurilor școlare au obținut 7 elevi.
Elevii vrânceni nu au excelat doar la carte, ci și în cadrul întrecerilor sportive la care au concurat. Astfel, 96 de elevi au obținut premii în cadrul fazelor naționale ale concursurilor școlare sportive. Palmaresul elevilor sportivi s-a îmbogățit cu două premii I și trei premii trei. La concursurile pe echipe și concursurile individuale, 11 elevi au obținut premiul I, alți patru elevi reușind să obțină premiul al II-lea, iar opt elevi au obținut premiul al III-lea. Alți cinci elevi au obținut premii la fazele naționale ale concursurilor școlare profesionale. Un elev a reușit performanța de a obține premiul al II-lea, în vreme ce un altul a obținut premiul al III-lea. Trei elevi au reușit să obțină menți-uni. De altfel, performanțele importante obținute de elevi și profesori au fost apreciate și de oficialii ISJ. „Comparativ cu anii precedenți, numărul premiilor obținute de elevi este în creștere. Felicităm pe această cale elevii, profesorii, directorii unităților de învățământ, dar și părinții care au contribuit la obținerea acestor rezultate de excepție”, a spus Iordache Bostan, șeful ISJ.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?