Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649
Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649

Pagube de 100 mii lei în urma incendiului de sâmbătă


Pompierii vrânceni spun că pagubele provocate de incendiul de sâmbătă, de la magazia SNCFR, din zona gării se ridică la 100 mii lei. Vă reamintim că sâmbătă seara, în jurul orei 22.00, un incendiu de proporții a cuprins Magazia Gării din Focșani.
Când au ajuns la fața locului pompierii au constatat că incendiul se manifesta cu violență la magazie pe o suprafață de aproximativ 3500 metri pătrați. Focul s-a propagat cu rapiditate și din cauza cantității mari de materiale combustibile din care era confecționată precum și a deșeurilor din lemn depozitate în interior.
În urma producerii incendiului au ars o magazie construită din lemn cu învelitoare din tablă pe o suprafață de 3500 metri pătrați, aproximativ un metru pătrat din podeaua din lemn a unui vagon acoperit aflat în vecinătate, s-a deteriorat parțial un autotren și remorca acestuia aflate în apropierea magaziei.
La o societate comercială au ars o parte din acoperiș, tâmplăria din termopan de la șase geamuri și un tablou electric. Pompierii au intervenit cu șase autospeciale de la Focșani, Vidra și Odobești și s-au luptat cu flăcările până spre dimineață. „În urma  cercetărilor efectuate la fața locului de către personalul specializat din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență împreună cu reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Vrancea a fost stabilită cauza probabilă ca fiind fumatul în locuri nepermise sau neprotejate corespunzător”, a precizat sergentul major George Dumitrache de la ISU Vrancea. Nu este exclus ca nenorocirea să fi fost provocată de vreun om al străzii care își făcea veacul  prin zonă. Polițiștii de la Transporturi Feroviare au făcut nenumărate informări către autorități cu privire la oamenii străzii care stau în gară sau în apropierea acesteia însă nu au fost găsite soluții. Autoritățile sunt legate de mâini și de picioare când vine vorba de oamenii străzii pe motiv că nu au ce să le facă și nici unde să-i cazeze.
Intervenția la incendiul de la Magazia Gării nu a fost singura misiune a pompierilor vrânceni. Aceștia au mai intervenit și pentru a recupera o persoană dintr-un copac dar și pentru scoaterea unui cadavru din apele Trotușului. Tot la finele săptămânii trecute, pompierii au intervenit în localitatea Scafari, din Vidra pentru a scoate apa din gospodăria Simioanei N.  S-a acționat pentru scoaterea apei din curtea acesteia pe o suprafață de 500 de metri pătrați și dintr-o anexă de 10 metri pătrați cu o motopompă remorcabilă. Pirotehniștii au intervenit și ei la o societate de colectare a fierului vechi din municipiul Focșani de unde au ridicat 10 proiectile explozive de diferite calibre. Åži pompierii SMURD au avut două intervenții în acest sfârșit de săptămână.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?