Ediția: Marți 14 Mai 2024. Nr. 6623
Ediția: Marți 14 Mai 2024. Nr. 6623

PSD îi va ajuta pe cei afectaţi de tăierea veniturilor să dea statul în judecată


Partidul Social Democrat (PSD) este dispus să ajute, în mod gratuit, pe orice cetățean al României afectat de tăierea pensiilor și a salariilor care va dori să formuleze o acțiune împotriva Ministerului Muncii și a Guvernului, a declarat, ieri, vicepreședintele PSD Ioan Chelaru.
„Am stabilit ieri (luni – n.r.) în Biroul Permanent Național să instituim la nivelul fiecărei organizații județene o listă în care să adunăm semnăturile cetățenilor României care doresc să se adreseze instanțelor civile și de contencios din România, iar departamentele noastre juridice de la nivelul fiecărei organizații județene vor asigura redactarea acțiunilor împotriva Ministerului Muncii și a Guvernului în mod gratuit. Majoritatea celor loviți de aceste legi sunt cetățeni cu venituri mici sau foarte mici și fără posibilitatea să-și angajeze apărare calificată care costă uneori suficient de mult”, a spus Chelaru, în cadrul unei conferințe de presă.
Potrivit acestuia, „gestul politic și uman” pe care îl va face PSD, în cazul în care Curtea Constituțională va respinge sesizarea social-democraților privind neconstituționalitatea adoptării măsurilor de austeritate pentru care Guvernul și-a angajat răspunderea, va fi adresat tuturor cetățenilor indiferent de opțiunile lor politice.
„Am spus că, dacă nu vom reuși pe căi constituționale, căi parlamentare, să încercăm să-i ajutăm pe oameni și în acest mod să se poată adresa instanțelor de judecată. Listele acestea de semnături au început deja să se adune, ieri în BPN s-a discutat această problemă și am transmis departamentelor de justiție din toată țara, inclusiv în București, să asigure echipe de juriști și avocați care să redacteze acțiunile cetățenilor României loviți de aceste legi aberante, dacă CCR va pronunța o soluție nefavorabilă”, a explicat Ioan Chelaru.
Vicepreședintele social-demo-crat a adăugat că, la nivelul fiecărei organizații județene a PSD, există un departament format din cel puțin zece juriști și avocați care vor fi angrenați în aceste acțiuni.
„Listele acelea înseamnă sesizări și cereri ale oamenilor care doresc să apeleze la PSD pentru a fi ajutați să-și redacteze o acțiune în Justiție prin care să cheme Ministerul Muncii, statul român în judecată pentru că i s-a diminuat pensia sau salariul. Fiecare organizație a primit deja instrucțiuni în acest sens, iar Departamentul de Justiție al PSD s-a și gândit la un model de asemenea acțiune”, a completat vicepreședintele PSD.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?