Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627

Şi-a abandonat copila în braţele soţiei bărbatului cu care s-a iubit


Instanța de la Panciu a admis cererea Mihaelei Stănilă, de 16 ani, din Movilița, care a solicitat Judecătoriei să stabilească faptul că Dumitru Roman, din Suraia, este tatăl fetiței pe care a născut-o în primăvara acestui an. Adolescenta nu a cerut, însă, și încredințarea minorei pe care, la nicio lună de la venirea ei pe lume, a abandonat-o chiar în brațele bărbatului, motivând că nu are condiții s-o crească. „Am formulat prezenta acțiune deoarece pârâtul este tatăl copilului. L-am lăsat în grija acestuia, spre creștere și educare, deoarece locuiesc împreună cu părinții, nu sunt încadrată în muncă și lucrez doar ocazional, la un bar din comună”, a declarat, la audieri, Mihaela Stănilă.
Cu aceeași ocazie, magistrații au mai aflat că tânăra provine dintr-o familie dezorganizată și că părinții acesteia, Nicolae Hurmuz și Elena Stănilă, sunt cunoscuți prin sat ca fiind mari consumatori de băuturi alcoolice. Mihaela Stănilă le-a mai spus judecătorilor că „locuiește într-o casă modestă, alcătuită din două camere, cu lut pe jos și nemobilată”.  Deși nu a recunoscut că și-a abandonat copilul, afirmând că „ar fi dorit să-și crească fetița”, tânăra mamă nu a putut preciza instanței și de ce nu a mai dorit s-o revadă pe micuță după ce i-a lăsat-o în grijă lui Dumitru Roman.
Între timp, și acesta s-a adresat instanței, cerând încredințarea defi-nitivă a minorei în vârstă de trei luni și jumătate. Åži această solicitare a fost admisă de magistrați, după ce, atât ancheta socială a Primăriei Suraia, cât și preotul din comună au pledat în favoarea bărbatului. Printre altele, reprezentantul bisericii a ținut să precizeze că Roman se bucură de o bună reputație în localitate, are o situație materială corespunzătoare creșterii unui copil și, mai mult decât atât, „soția acestuia se poartă cu fetița ca o adevărată mamă”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?