Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649
Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649

Circul, pasiune şi tradiţie


În această perioadă caniculară, cel mai cunoscut circ acvatic din Europa a poposit în Focșani și va „răcori” orașul pentru cinci zile. Acrobațiile și dresurile de animale acvatice vor închega povestea Piraților în căutarea fericirii fără de sfârșit. Circul este format din aproape 30 de persoane cărora prin sânge le curg zâmbete de clovn. Pasionați de această artă, majoritatea a și urmat cursurile unei școli speciale. Sunt, însă, și persoane care au absolvit diverse facultăți, dar au renunțat la profesiile lor pentru a intra în această lume fabuloasă. Ei reprezintă un colectiv unit, printre membri fiind și persoane căsătorite. Soți și copii, ei sunt conștienți de povara dulce pe care o poartă și muncesc pentru a oferi, de fiecare dată, spectatorilor, cele mai bune spectacole.
Jumătate de an pe drum, dar mereu ca acasă, așa se simt membrii trupelor de circ. Ei străbat Europa de la un capăt la altul pentru a aduce bucurie în sufletele celor care le urmăresc spectacolele. Zâmbetele care vin din public sunt cea mai bună răsplată pentru artiști. Păstrători ai tradiției care se întinde pe zeci sau sute de ani, dresorii și acrobații din trupele de circ sunt mândri că pot continua munca familiilor. „Eu, de exemplu, sunt la a șasea generație care face acest lucru. Nu aș putea face altceva, pentru că asta îmi place” mărturisește Jarold Niemen, mândrul purtător al „stindardului” familiei Bellucci.
După ce petrec cea mai fri-guroasă perioadă a anului în țara de origine, timp de 6-7 luni pe an ei colindă Europa și pun în scenă spectacole. În tot acest timp, zilele unui membru al trupei de circ sunt pline. „Într-o zi normală muncim. De fapt, muncim în fiecare zi. După ce ne trezim, aranjăm recuzita, avem grijă de animale, le dăm să mănânce, facem exerciții de dresaj. Tot noi ne ocupăm și de promovare când ajungem în orașele în care urmează să susținem spectacole. Poate părea dificil pentru cineva din exterior și chiar este, dar noi pentru asta suntem născuți” susține același Jarold Niemen. Multe trupe de circ de pe bătrânul continent își croiesc drum și prin țara noastră, iar dacă nu v-ați săturat de circul din țară, zilele acestea puteți admira un circ adevărat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?