Ediția: Miercuri 15 Mai 2024. Nr. 6624
Ediția: Miercuri 15 Mai 2024. Nr. 6624

„România – proactivă în Europa“


Președintele PSD, Victor Ponta, liderul Consiliului Național al partidului, Adrian Năstase, senatorul PNL, Teodor Meleșcanu, deputatul PDL Valeriu Tabără și mai mulți analiști financiari au parti-cipat, joi, la dezbaterea „România – proactivă în Europa. Participarea României la cadrul financiar european”, organizată la inițiativa europarlamentarului social-democrat, Cătălin Ivan.
Victor Ponta consideră că viitorul proiect de societate românesc trebuie să meargă pe liniile Uniunii Europene, chiar dacă acest proiect va fi unul de stânga, cu impozitare diferențiată, cu solidaritate sau unul de dreapta, „pe care poate îl vor construi liberalii”. Liderul social-democrat a criticat faptul că actuala guvernare nu își apleacă atenția și asupra altor soluții decât cele asumate de Guvernul Boc.
„Suntem deja toți tributarii acuzației și gene-ralizării, toți suntem vinovați pentru ce a fost în ultimii 20 de ani, absolut toți – înțeleg că asta este noua teorie care prinde foarte bine. Niciunul nu avem soluții, deși eu unul am auzit pe cei prezenți, i-am auzit și pe alții, cu o mulțime de soluții, dar nu, nu există nicio soluție. Singura soluție este cea spusă de Guvern. E principiul răspunsului – noi nu suntem buni, dar voi sunteți mai răi, noi nu știm unde mergem, dar nici voi nu știți unde mergem. Noi nu avem soluții, dar soluțiile voastre sunt mai proaste”, a afirmat Ponta.
Potrivit liderului PSD, după 6-7 ani de guvernare de dreapta, există posibilitatea ca alți 6-7 ani de guvernare de stânga să „echilibreze societatea românească”.
Senatorul PNL Teodor Meleșcanu a afirmat că „prima nenorocire mare” a României o reprezintă lipsa unor obiective clare în legătură cu cadrul financiar european.
„Tendințele, așa cum par să se prezinte acum, ne sunt defavorabile. Nici nu știm ce vrem. (…) Trebuie să se fixeze urgent obiective guvernamentale pe această temă”, a spus Meleșcanu. Europarlamentarul PSD Cătălin Ivan a criticat faptul că reprezentanții României în PE nu știu cu ce mandat să se prezinte în fața unor astfel de probleme. „Noi nu știm care este poziția oficială a României în astfel de teme. Nu știm care este mandatul nostru acolo. Vorbim limbi diferite”, a argumentat Ivan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?