Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649
Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649

Pericolul crizei economice, anunţat de Oprişan în 2008


Liderul PDL și totodată ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, minte când afirmă că toți politicienii au ascuns anumite informații despre situația economică dezastruoasă a României, de frica pierderii alegerilor prezidențiale din 2009. Vicepreședintele PSD, Marian Oprișan, este unul din puținii politicieni care, încă din 2008, a dezvăluit că țara noastră va fi lovită de criza economico-financiară ce afecta deja SUA. Liderul PSD afirma, în 2009, că România se află în cea mai gravă criză economică și financiară iar soluțiile pentru ieșirea din criză sunt investițiile în infrastructură și agricultură, desemnarea unui guvern de profesioniști. De fapt, ministrul Berceanu recunoaște că PDL a mințit poporul din motive pur electorale, minciuni în baza cărora a câștigat alegerile prezidențiale.

Vicepreședintele PSD, Marian Oprișan, este liderul politic care, încă din campania electorală pentru alegerile parlamentare din 2008, declara că România va fi grav afectată de criza economică care începuse să afecteze deja Statele Unite ale Americii. „Statul trebuie să se ocupe de oameni. Vin cei de la PDL și vă spun că nu va fi criză. Mint! Noi nu trăim în afara planetei Pământ, suntem în Europa, suntem conectați la tot ceea ce înseamnă economie mondială iar criza economicofinanciară va trece și peste România. Problema este cine va guverna România în acel moment. Noi, PSD, am dovedit, cu guvernul Văcăroiu, cu guvernul Năstase, că avem capacitatea de a conduce țara pentru cei mulți, pentru că țara e a voastră nu e a lor”, declara Marian Oprișan în octombrie 2008. O lună mai târziu, vicepreședintele PSD atrăgea atenția că țara se află deja în criză, românii au început să-și piardă locurile de muncă și avertiza că „anii 2009 și 2010 vor fi ani de criză economică în România”. „Noi, PSD, avem soluția pentru ca România să iasă din această criză. Trebuie să construim case, autostrăzi. Trebuie să dăm oamenilor de muncă. Banii trebuie să meargă la oameni. Banii trebuie să meargă la societățile mici, care să dea de muncă la oameni. Dacă muncim, trecem de criză. Avem șomaj, atunci am încurcat-o!”, afirma Marian Oprișan în noiembrie 2008.

Oprișan a atras public atenția asupra pericolului cauzat de criza economică

Vicepreședintele PSD, Marian Oprișan, a susținut, pe tot parcursul anului 2009, că România se află în plină criză economică și financiară și că guvernul trebuie să ia măsurile cele mai puțin costisitoare pentru români.
„În aceste vremuri în care economia românească și mondială este în criză, în care accesul la sistemul de sănătate a devenit un lux pentru români, în care siguranța copiilor noștri în școli, licee și facultăți este zilnic amenințată, acum este momentul în care trebuie să facem ceea ce au făcut și liderii politici de acum 150 de ani: trebuie să lăsăm deoparte disensiunile și certurile politice și să punem pe primul plan interesele românilor. Suntem membri ai Uniunii Europene. Acest statut ne onorează și ne obligă. Ne onorează pentru că ne-am recăpătat locul printre marile națiuni istorice europene, dar ne și obligă să dăm românilor viața decentă, demnă și onorabilă pe care și-o doresc și pe care o merită”, declara în data de 24 ianuarie 2009, Marian Oprișan, la manifestările prilejuite de aniversarea Unirii Principatelor Române din 1859.
În data de 12 februarie 2009, liderul PSD afirma că principalul obiectiv al guvernului trebuie să fie luarea acelor măsuri în urma cărora vrâncenii și românii să aibă cât mai puțin de suferit. „Deficitul țării atinge 5% din PIB și știți foarte bine lejeritatea cu care s-au aruncat pe fereastră bani mai mulți decât România își putea permite. Așa cum bine știți, banii au intrat în acele salarii, despre care eu am spus primul că sunt nesimțite, de la nivelul unor agenții guvernamentale. După 2004, numărul personalului din administrația centrală a fost mărit cu 65%. Cert este că, în fața crizei economice, guvernul Parteneriatului pentru România, are ca principal obiectiv ca cetățenii României și ai județului Vrancea să aibă de suferit cât mai puțin de pe urmele crizei mondiale care a intrat și în România”, a precizat Marian Oprișan.
În data de 29 aprilie 2009 vicepreședintele PSD, Marian Oprișan, îi îndemna pe vrânceni să cumpere produse „Fabricat în Vrancea”, pentru ca actuala criză economică să afecteze cât mai puțin județul nostru.

Investițiile în infrastructură, soluția pentru ieșirea din criză

Vicepreședintele PSD, Marian Oprișan, arăta, la 1 mai 2009, că singura soluție pentru depășirea crizei economice este ca resursele  țării să fie investite în infrastructura privind calitatea vieții cetățenilor și în agricultură. „Nu mai vrem acele curbe de sacrificiu suportate de oameni. În vreme de criză există două soluții: una este războiul pe care nu ni-l dorim și nimeni nu mai dorește în lume așa ceva, și a doua și unica șansă a românilor este ca toate resursele României să le investim în infrastructura privind calitatea vieții cetățenilor și în agricultură. Trebuie să construim, să facem drumuri, canalizări, școli, grădinițe și tot ce e necesar unei vieți decente a oamenilor în așa fel încât banii investiți să se întoarcă la cetățean, la bugetul statului și să asigure funcționarea economiei. De asemenea, trebuie să investim banii în agricultură. Agricultura este singura soluție a acestei țări de a asigura românilor un trai normal și decent”, declara Marian  Oprișan în luna mai a anului 2009.
Ulterior, în campania electorală pentru alegerile prezidențiale de anul trecut, Oprișan avertiza asupra min-ciunilor pe care le promovau liderii PDL. În data de 14 noiembrie 2009, Marian Oprișan arăta că PSD a intrat la guvernare alături de PDL pentru a scoate România din criză și pentru ca vrâncenii și românii să nu plătească costurile crizei economice. „Am făcut un guvern în decembrie 2008 pentru România, să scoatem România din criză pentru a face viața voastră și a familiilor voastre un pic mai bună. Ca cetățenii României și ai județului Vrancea să nu plătească costurile crizei economice. Am crezut atunci că vom găsi responsabilitate la PDL. M-am înșelat. Jocul dublu, minciuna, fățărnicia PDL au dus România, astăzi, în pragul disperării. Ajunge!”, le transmitea pedeliștilor Marian Oprișan în luna noiembrie a anului 2009.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?