Ediția: Joi 23 Mai 2024. Nr. 6631
Ediția: Joi 23 Mai 2024. Nr. 6631

Reducerea de salarii va fi urmată de creşterea taxelor


Reducerea de salarii la bugetari reprezintă, de fapt, un impozit de 25% pe venituri care va fi urmat de o creștere de taxe. Deputatul liberal Nini Săpunaru susține că reducerile de salarii anunțate de guvern nu își vor avea efectul scontat și, inevitabil, vor fi urmate de o creștere a taxelor. „Practic au aplicat un impozit de 25% la bugetari și urmează o creștere de taxe”, a afirmat liberalul. Nini Săpunaru a afirmat că Traian Băsescu a ieșit în față și a anunțat măsurile de austeritate pentru că, altfel, ar fi trebuit să îl demită pe premierul Emil Boc. Astfel, prin amestecul în activitatea Executivului, președintele țării a demonstrat că, în România, s-a instaurat un regim unipersonal. „Băsescu a ieșit pentru că nu mai putea să îl scoată pe Boc în față. A ieșit pentru că, altfel ar fi trebuit să îl demită”, a afirmat deputatul liberal.
Liberalii au criticat și amenințările președintelui României la adresa celor care vor îndrăzni să protesteze în stradă împotriva deciziilor guvernului. Potrivit vicepre-ședintelui Valerică Zamfirescu, regimul actual este mai dur decât al lui Ceaușescu. „Lumea vine la primărie și regretă că a fost împușcat Ceaușescu. Nici KGB-ul nu făcea acest lucru, nu ieșea să amenințe ca Băsescu”, a afirmat Valerică Zamfirescu.
Liberalii au arătat că Traian Băsescu este vinovat pentru că „a denaturat aspectul politic al României”. La alegerile parlamentare, românii au votat PSD, PD, PNL, UDMR și nu un grup de independenți. Constituirea acestui grup de independenți a declanșat, de fapt, criza politică care a adâncit criza economică. „Alta era starea României cu un guvern care își asuma o reformă”, a afirmat Săpunaru.
Deputatul a precizat că reducerea de salarii îi afectează și pe parlamentari și angajații de la cabinetele acestora. „Eu chiar trăiesc din acești bani. Dacă alții au acești bani e treaba lor”, a precizat deputatul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?