Ediția: Miercuri 29 Mai 2024. Nr. 6636
Ediția: Miercuri 29 Mai 2024. Nr. 6636

Genocidul românilor


Deputatul PSD de Vrancea, Ciprian Nica a făcut, ieri, o declarație politică în Parlamentul României pe tema anunțului referitor la micșorarea salariilor cu 25%, a indemnizației de șomaj și a pensiilor cu 15%. Vor mai fi înghețate pensionările anticipate, se vor impozita tichetele de masă, vor fi introduse taxe pentru pacienții medicilor și ai spitalelor, se vor reduce numărul de paturi din spitale și, nu mai puțin de 150 de unități spitalicești ar urma să fie închise din 2011. Toate aceste măsuri au fost anunțate de Președintele României, Traian Băsescu, deși, din punct de vedere constituțional, cel care conduce Guvernul României este primul ministru. „Prin urmare, actualul președinte a devenit, conștient, președintele-premier al României și, din acest punct de vedere, Guvernul poate să își facă băgăjelul și să plece acasă. Åži poporul poate să doarmă liniștit, primul cârmaci al țării veghează la timona României”, se arată în declarația deputatului Ciprian Nica.
Deputatul apreciază că „singurul ghețar care «obstrucționează» orizontul nemărginit din fața ochilor căpitanului de vas este Parlamentul”, mai corect spus, o parte din el, respectiv „cea care se încăpățânează să îi atragă atenția celui mai priceput dintre români, ilustru economist și reputat finanțist, că înainte de toate România este un stat constituțional”. 
Deputatul Ciprian Nica consideră că pensionarilor li se pune în pericol un drept fundamental, dreptul la viață.
„Pensionarii vor fi puși în fața unor alegeri dramatice: să cumpere mâncare, să plătească întreținerea și lumina, să cumpere medicamente. Nu vor avea bani pentru toate aceste cumpărături și atunci vor trebui să aleagă! Este ceea ce vrea noul nostru cârmaci! Cei amărâți, cei umiliți, cei săraci să plătească! Să plătească cu munca lor, cu viața lor huzurul clasei conducătoare!”, a fost de părere deputatul PSD.
De la 1 iunie, deși vor duce pe umerii lor greutățile acestor vremuri, medicii, profesorii, polițiștii, asistenții și funcționarii vor încasa mai puțini bani, în timp ce aparatul clientelar din administrația centrală, din ministere, dar mai ales de la Cotroceni, va sta nestingherit la cafele. Deputatul și-a manifestat îngrijorarea cu privire la soarta celor 1 milion de șomeri care vor fi nevoiți să stea acasă și în continuare, cu o indemnizație cu 15% mai mică, „în loc să muncească pe șantierele pe care un guvern responsabil le-ar fi deschis pentru a încerca să evite criza”. „Firește «eșecele» vor fi ale clicii PDL, însă tragedia va fi a celor 23 de milioane de locuitori ai României, cei mulți care deja au fost aruncați peste bord și care se zbat să înoate în apele reci ale oceanului fără veste de salvare și fără a ști direcția în care este țărmul”, a concluzio-nat deputatul Ciprian Nica.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?