Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627

Asociaţie pentru promovarea turismului vrâncean


Consiliul Județean a aprobat înființarea „Asociației pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului Vrancea”, care are ca principal scop dezvoltarea turistică și economică a județului. Proiectul a fost inițiat de președintele Consiliului Județean, Marian Oprișan. Hotărârea prevede asocierea județului Vrancea, prin Consiliul Județean, cu orașele și municipiile din județ, cu Asociația Națională a Agențiilor de Turism din România și Administrația Parcului Natural Putna. Proiectul vizează creșterea importanței turismului în economia județului, prin valorificarea componentelor mediului natural (climă, relief, floră, faună etc.) și antro-pic (situri arheologice, muzee, obiective de patrimoniu cultural de importanță națională și locală, elemente de folclor și artă populară).
Președintele Consiliului Județean, Marian Oprișan, a arătat că inițiativele administrației județene în domeniul turismului au fost blocate de incompetența unor miniștri ai Guvernului României. Din cauza fostului ministru PD-ist al Integrării Europene, Anca Boagiu, Consiliul Județean a pierdut o finanțare de peste 14,7 milioane euro pentru proiectul referitor la realizarea unei pârtii de ski la Lepșa.
„Faptele noastre în materie de turism au fost zădărnicite ori din incompetența unor miniștri ai Guvernului României ori din reaua credință a imboldului politic de a fi întotdeauna în contradicție cu cel aflat în opoziție, ori la putere. În 2005, din cauza neorganizării licitației internaționale la termen de către Ministerul Integrării, am pierdut suma de 14,7 milioane euro”, a afirmat președintele Consiliului Județean, Marian Oprișan.
Åžeful administrației județene a precizat că urmează să fie clarificată și situația Parcului Natural Putna deoarece s-a exagerat foarte mult cu declararea unor zone foarte mari, cum este cazul Luncii Siretului, ca arii protejate doar pentru ca „niște tovarăși să găsească un os de ros în această situație”. De altfel, este cunoscut cazul funcționarilor de la Agenția de Protecția Mediului care au blocat reabilitarea DN 2D Focșani – Lepșa- Ojdula – Târgu Secuiesc – Brașov pentru protejarea unor broaște cu burta galbenă și a unor tufișuri.
„Prin intermediul grupului parlamentar al județului Vrancea voi depune o inițiativă le-gislativă care să ducă la modificarea cadrului natural. S-a exagerat foarte mult, cel puțin în ceea ce privește Parcul Natural Putna. Vom propune o modificare legislativă care să revadă suprafețele și ariile care trebuiesc, într-adevăr, protejate în Parcul Natural Putna”, a afirmat Marian Oprișan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?