Ediția: Miercuri 22 Mai 2024. Nr. 6630
Ediția: Miercuri 22 Mai 2024. Nr. 6630

Discuţii pentru un viitor educaţional mai bun


La Liceul Pedagogic „Spiru Haret”, în cadrul Campaniei Globale pentru Educație, s-a desfășurat activitatea „Lecția pentru toți”.
Peste 300 de elevi s-au întâlnit cu reprezentanți ai autorităților județene și au avut prilejul să discute pe larg aspecte legate de costurile pe care le presupune asigurarea unei educații la standarde înalte. Ei le-au adresat oaspeților întrebări, încercând să afle răspunsuri la problemele care îi frământă. Au asistat la discuții și profesorii Carmina Corbeanu, directorul Liceului Pedagogic „Spiru Haret”, Gabriela Arghirescu, Diana Burlacu, Ionela Batog, Svetlana Baciu, Adriana Călin, Ligia Enache, Elena Hruschovschi, Livia Marcu, Ioana Paizan și Veronel Zănoaga. „În cadrul acestei activități, elevii și cadrele didactice au avut ocazia să discute despre costurile unei educații eficiente și să adreseze întrebări sau propuneri legate de educație către toți factorii implicați în educație. Obiectivele campaniei sunt finanțarea educației în mod transparent și coerent, permițând exercitarea de către toți copiii a dreptului la educație, implicarea tuturor factorilor relevanți în stabilirea priorităților de alocare a fondurilor pentru educație și asigurarea de șanse egale la educație tuturor”, au precizat cadrele didactice implicate în această activitate. Campania Globală pentru Educație este un eveniment desfășurat anual, la nivel mondial, de o coaliție de asociații de caritate, sindicate și grupuri de cetățeni din întreaga lume care, începând cu anul 2001, este coordonată în România de Organizația „Salvați Copiii”. Campania Globală pentru Educație își propune să reprezinte un important factor de presiune la nivelul liderilor de opinie și autorităților, arătând clar că este timpul demarării unor acțiuni ferme pentru ca ge-nerațiile viitoare de elevi să poată beneficia de educație la cele mai înalte standarde.
În acest an, la nivel internațio-nal Campania Globală pentru Educație pune accentul pe finanțarea educației, evidențiind totodată obligația autorităților de a aloca sume suficiente pentru acest lucru.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?