Luni 6 Mai 2024. Nr. 6617
Luni 6 Mai 2024. Nr. 6617

Părinţii iau lecţii de educare a propriilor copii


Părinții de la Grădinița nr. 2 din Focșani au fost sprijiniți să comunice mai ușor cu propriii copii, dar și cu educatoarele, prin intermediul proiectului „Educația părinților azi”. Fundația „Copiii noștri”, ce se implică încă din 1998 în dezvoltarea unor astfel de proiecte, a revenit în Vrancea. Proiectul „Educația părinților azi” a debutat în grădinițe încă din 22 fe-bruarie și s-a încheiat pe 12 aprilie, fiind, potrivit coordonatorilor, unul dintre proiectele de mare anvergură privind educația părinților. Metoda olandeză „Educați așa!”, pilonul central al acestui program, a funcționat excelent în Vrancea, oferindu-le părinților șansa de a-și îmbunătăți comunicarea în sânul familiei. Proiectul s-a centrat în principal pe cinci lecții, respectiv „Aprecierea și acordarea atenției”, „Stabilirea li-mitelor”, „A spune nu și a interzice și ignorarea”, „Izolarea și Pedepsirea” și „Evaluarea”. Părinții au urmărit diverse prezentări video, și-au împărtășit propriile idei despre educarea celor mici și chiar au primit teme pentru acasă. „Majoritatea situațiilor de învățare se realizează prin jocuri de rol și studii de caz, concretizate prin analizarea unor situații model prezentate video sau pe suport electronic. În fiecare din cele cinci săptămâni de derulare a cursului, părinții au avut teme pentru acasă, care le-au oferit posibilitatea să observe atent comportamentul copiilor pe parcursul unei săptămâni și să exerseze modalități de reacție la comportamentul copiilor lor. Discutarea acestor teme în cadrul ședințelor de lucru cu părinții le-a dat acestora ocazia de a confrunta anumite idei, păreri, opinii și de a vorbi mai pe larg și liber, fără a fi constrânși, despre copiii lor”, a subliniat Nadia Fotache Alexandru, coordonatorul proiectului „Educația părinților azi” și educator la Grădinița cu Program Prelungit nr.2.
La sfârșitul celei de-a cincea ședințe, părinții au primit o temă permanentă de lucru pentru acasă și câteva pliante pe care să le studieze, urmând ca la ultima întâlnire, ce va avea loc peste șase luni, să prezinte ceea ce au învățat din această experiență. Mămicile implicate vor primi la final titlul de „Părinte model”.
„Educația părinților azi” inițiat de Fundația „Copiii noștri” beneficiază de suportul financiar și tehnic al Institutului Olandez pentru Îngrijiri și Bunăstare și Reprezentanța UNICEF în România. Inspectoratul Åžcolar Județean este partener în acest proiect.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?