Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627

Proiect pentru calificarea şi încadrarea nevăzătorilor


Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM), ca partener în proiectul CONECTIC – Cooperare pentru Ocupare a Nevăzătorilor prin creșterea Competențelor în Tehnologia Informației și Comunicațiilor, a organizat, ieri, un seminar interregional în care au fost prezentate obiectivul general, obiectivele specifice, activitățile din cadrul proiectului precum și rezultatele așteptate. La seminar au fost prezenți pe lîngă reprezentanți ai AJOFM Vrancea, nevăzători ce fac parte din grupul țintă al proiectului, reprezentanți ai AJOFM Galați, Harghita, Buzău, ai Asociației Nevăzătorilor din România (ANR), ANR – filiala Galați, ANR – filiala Buzău-Vrancea, ai instituțiilor publice din județul nostru, ai Fundației „Sfinții Împărați Constantin și Elena” și ai Fundației „Cartea Călătoare” din Focșani, fundație cu activitate recunoscută pe plan național și prima care a organizat, în țară, cursuri de inițiere în utilizarea computerelor prevăzute cu tehnologie de acces.
De asemenea, au împărtășit din experiența lor și reprezentanții partenerului italian din proiect – „SIDA” SRL Italia – Giada Cappelletti și Francesco di Geacomo. Obiectivul general al acestui proiect constă în îmbunătățirea accesului la educație/formare profesională și integrarea/reintegrarea pe piața muncii a grupurilor vulnerabile și defavorizate din Regiunile Sud-Est și Centru, în special a celor cu dizabilități vizuale.
Printre rezultatele așteptate ca urmării a derulării activităților din CONECTIC, se numără încadrarea în muncă a 85 de persoane cu dizabilități vizuale, orientarea altor 150 pentru plasarea la locul de muncă, 200 de nevăzători și slab văzători orientați spre formare, alți 64 vor fi formați în utilizarea TIC și 85 de tutori din unități protejate formați pentru asistarea persoanelor cu dizabilități vizuale. Proiectul va fi derulat până pe 30 septembrie 2011 iar valoarea lui totală este de 7,58 milioane lei din care contribuția Fondului Social European este de 6,79 milioane lei. Vom reveni cu amănunte.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?