Ediția: Luni 22 iulie 2024. Nr. 6675
Ediția: Luni 22 iulie 2024. Nr. 6675

Șpagă pentru examen. Percheziţii, inclusiv în Vrancea, într-un dosar de corupţie privind o universitate din Brașov

          Anchetatorii braşoveni au efectuat, joi, 20 de percheziţii în zece judeţe şi în Capitală într-un dosar privind infracţiuni de corupţie în legătură cu susţinerea unor examene universitare/examene de licenţă. Potrivit unui comunicat de presă emis de Direcţia Generală Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Braşov, ofiţerii de poliţie judiciară ai Serviciul Judeţean Anticorupţie Braşov, împreună cu colegi din cadrul structurilor DGA din alte 9 judeţe şi Structura Centrală, au pus în executare 20 de mandate de percheziţie domiciliară/vehicule/corporale, la adrese de pe raza municipiului Bucureşti şi a zece judeţe (Alba, Buzău, Dâmboviţa, Constanţa, Covasna, Harghita, Prahova, Galaţi, Vrancea şi Giurgiu) într-o cauză penală privind săvârşirea unor fapte de corupţie în legătură cu susţinerea unor examene universitare/examene de licenţă la o universitate privată din municipiul Braşov.

          „În fapt, în urma actelor de urmărire penală a rezultat bănuiala rezonabilă că, în perioada 2023 – 2024, mai mulţi studenţi ai unităţii de învăţământ superior privat au dat unui profesor, direct sau indirect, diverse sume de bani şi bunuri cu scopul promovării examenelor din cursul anului de studiu sau a examenului de licenţă”, arată sursa citată.

Au fost puse în executare mandate de aducere emise faţă de 15 persoane, dintre care opt agenţi de poliţie şi un subofiţer jandarm, pentru audieri la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov. În cadrul dosarului penal se fac cercetări cu privire la săvârşirea infracţiunilor de luare de mită, dare de mită, trafic de influenţă şi cumpărare de influenţă.

          În cauză, se beneficiază de sprijin din partea Serviciilor Judeţene Anticorupţie Alba, Buzău, Dâmboviţa, Constanţa, Covasna, Harghita, Prahova, Galaţi, Vrancea şi Structura centrală, precum şi a Brigăzii Operaţiuni Speciale Braşov, Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Braşov şi Inspectoratului Judeţean de Poliţie Braşov.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?