Ediția: Luni 22 iulie 2024. Nr. 6675
Ediția: Luni 22 iulie 2024. Nr. 6675

Mesajele preşedinţilor Maia Sandu şi Volodimir Zelenski în contextul lansării negocierilor de aderare la UE a Republicii Moldova şi Ucrainei

          Preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a declarat marţi că viitorul ţării este în Uniunea Europeană, înaintea începerii, la Luxemburg, a primei şedinţe a Comisiei interguvernamentale Republica Moldova – Uniunea Europeană, la care au fost lansate oficial negocierile de aderare, informează MOLDPRES. „Astăzi, Republica Moldova şi Ucraina încep oficial negocierile de aderare la UE. Viitorul nostru este în cadrul familiei europene”, a menţionat preşedintele Maia Sandu.

          Şeful statului a adus mulţumiri liderilor europeni pentru sprijinul acordat Republicii Moldova pe calea integrării europene. „Suntem profund recunoscători pentru sprijinul neclintit”, a declarat ea, amintind contribuţiile preşedintei Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a preşedintelui Consiliului European, Charels Michel şi a preşedintelui Parlamentului European, Roberta Metsola. „Suntem mai puternici împreună”, a apreciat Maia Sandu.

          Republica Moldova şi Ucraina au început, marţi, la Luxemburg, negocierile de aderare la Uniunea Europeană în cadrul unor conferinţe interguvernamentale.

Misiunea autorităţilor de la Chişinău este să asigure pregătirea Republicii Moldova pentru aderarea la UE la orizontul anului 2030, a precizat Biroul pentru Integrare Europeană. Pe 7 iunie, Comisia Europeană a constat că R. Moldova şi Ucraina au îndeplinit condiţiile pentru a începe negocierile de aderare la UE.

          La rândul său, preşedintele Volodimir Zelenski a salutat lansarea oficială, marţi, a negocierilor de aderare a Ucrainei la UE, calificând această zi drept una „istorică” pentru o ţară care luptă de mai bine de doi ani împotriva invaziei ruse, potrivit AFP. „Astăzi este o zi istorică”, a spus preşedintele Zelenski pe reţelele de socializare.”Nu ne vom lăsa niciodată deturnaţi de la drumul nostru către o Europă unită, către casa noastră comună, a tuturor naţiunilor europene. O casă care trebuie să fie paşnică”, a subliniat şeful statului ucrainean.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?