Ediția: Sâmbătă 15 iulie 2024. Nr. 6670
Ediția: Sâmbătă 15 iulie 2024. Nr. 6670

Rezultatele acțiunilor desfășurate de polițiștii și jandarmii vrânceni, în minivacanța de Rusalii

Inspectoratul de Poliție Județean Vrancea:

REZULTATELE ACȚIUNILOR DESFĂȘURATE DE POLIȚIȘTII VRÂNCENI ÎN MINIVACANȚA DE RUSALII

În contextul minivacanței de Rusalii, polițiștii din Vrancea au fost la datorie, pentru ordinea și siguranța publică, fluidizarea traficului rutier și prevenirea victimizării prin diverse tipuri de infracțiuni. Aproape 1.000 de persoane au fost legitimate în cadrul filtrelor rutiere și peste 400 de conducători auto testați pentru alcool sau droguri, au fost aplicate 795 de sancțiuni și reținute 73 de permise de conducere.

Peste 750 de poliţişti vrânceni au fost la datorie, pentru ca minivacanţa prilejuită de Rusalii să fie petrecută în siguranţă de către cetățeni, iar manifestările organizate în judeţul Vrancea să se desfăşoare fără evenimente nedorite.

Pentru menținerea ordinii și liniștii publice, în perioada 21 – 24 iunie a.c., au acționat zilnic, peste 70 de patrule pedestre sau auto.

Au fost desfășurate 33 de acțiuni preventiv – reactive, în sistem integrat și au fost efectuate 38 de filtre, în cadrul cărora au fost legitimate 983 de persoane.

De asemenea, au fost efectuate 426 de testări pentru depistarea consumului de alcool sau droguri.

Polițiștii vrânceni au intervenit la 208 de evenimente, dintre care 172 au fost sesizate prin 112.

Astfel, au fost sesizate 88 de infracțiuni, dintre care 37 contra persoanei, 29 contra patrimoniului, 7 infracțiuni la regimul siguranței rutiere și 15 infracțiuni de altă natură.

De asemenea, au fost prinse în flagrant delict 9 persoane cercetate pentru comiterea de infracțiuni, fiind depistată și o persoană dată în urmărire națională.

Polițiștii din Vrancea au aplicat 795 sancțiuni contravenționale, în valoare de 391.500 de lei.

Ca măsuri complementare, au fost reținute 73 de permise de conducere, dintre care 14 ca urmare a consumului de alcool sau alte substanțe interzise, 44 pentru depășirea limitelor legale de viteză, 15 pentru alte abateri la regimul rutier și au fost retrase 32 de certificate de înmatriculare.

În această perioadă, zilnic, poliţiştii rutieri și de ordine publică au acţionat pe drumurile naționale pentru fluidizarea traficului rutier şi prevenirea producerii unor evenimente grave.

Polițiștii din Vrancea vor continua acțiunile și în perioada următoare, pentru prevenirea faptelor antisociale și asigurarea ordinii și liniștii publice.

Polițiștii rutieri acționează cu prioritate pentru depistarea conducătorilor auto care depășesc viteza legală, folosind echipamentele din dotarea Poliției Române, pentru supravegherea traficului rutier și măsurarea vitezei de deplasare a autovehiculelor.

Cetățenilor care încă se află în vacanță, le recomandăm să nu uite de siguranța personală, pentru ca această perioadă să nu se încheie în mod nefericit, să respecte regulile de circulație și să își ia măsuri de protecție a bunurilor personale.

Celor care în aceste zile călătoresc, le recomandăm să conducă prudent, cu viteză adaptată condițiilor meteo-rutiere și să ia periodic pauze de la condus.

Inspectoratul de Jandarmi Județean Vrancea:

În perioada minivacanței prilejuite de Sărbătoarea Rusaliilor, jandarmii vrânceni au fost la datorie pentru a avea grijă de siguranța tuturor persoanelor care au participat la manifestările desfășurate în spațiul public.
Astfel, peste 200 de jandarmi vrânceni au fost angrenați în misiuni în 8 localități din zona de competență a Inspectoratului de Jandarmi Județean Vrancea, acționând pentru siguranța persoanelor, a bunurilor publice și private și pentru respectarea normelor de conviețuire socială.

În această perioadă, jandarmii au aplicat 25 sancțiuni contravenționale în valoare de 5.400 lei, cele mai multe pentru fapte prevăzute de legea 61/1991 – pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice.

În zona de munte a județului nu au fost înregistrate situații care să necesite intervenția jandarmilor, drept pentru care le mulțumim turiștilor care au ales să respecte regulile de siguranță, dar și recomandările noastre.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?