Ediția: Marți 23 iulie 2024. Nr. 6676
Ediția: Marți 23 iulie 2024. Nr. 6676

Întâlnire cu oamenii de afaceri din Focșani. Primarul Misăilă propune un Consiliu Consultativ Economic

          Primarul Focșaniului, Cristi Misăilă, a propus oamenilor de afaceri constituirea unui Consiliu Consultativ Economic în care să fie dezbătute problemele mediului de afaceri și direcțiile de dezvoltare viitoare ale orașului nostru. Propunerea a fost discutată în cadrul unei întâlniri organizate, ieri, de primarul Cristi Misăilă cu oamenii de afaceri de la cele mai mari companii din oraș.

          În cadrul întâlnirii, la care a participat și președintele ales al Consiliului Județean, Nicușor Halici, au fost prezentate proiectele de investiții derulate de administrația focșăneană în ultimii ani, atât din fonduri europene dar și de la bugetul local. Însă au fost prezentate și proiectele pe care primarul Cristi Misăilă și echipa de la Primăria Focșani le-au pregătit pentru următorii ani. Una dintre inițiativele primarului Cristi Misăilă se referă la constituirea unui parteneriat cu angajatorii din Focșani pentru oferirea unor soluții de transport a salariaților, care să aibă ca obiectiv sprijinirea mediului de afaceri local dar și diminuarea traficului auto. Proiectul vizează asigurarea transportului pentru angajați, în schimbul energiei electrice consumate de autobuzele municipalității. Avantajele unui asemenea proiect sunt multiple, atât pentru salariați, care beneficiază de transport la locul de muncă dar și pentru municipalitate, prin reducerea aglomerației și a presiunii pe locurile de parcare.

          Primarul Misăilă a arătat că ieri au demarat lucrările de așternere a stratului de uzură pe strada Longinescu și urmează asfaltarea trotuarelor și pistelor de bicicletă. În paralel, se lucrează la finalizarea străzii Anghel Saligny și va urma asfaltarea pistelor de bicicletă de pe Bulevardul Unirii, strada Cuza Vodă și strada Mărășești. Au fost prezentate și planurile celor două sensuri giratorii care vor fi realizate pe șoseaua de Centură, la intrarea în Focșani dinspre Golești, respectiv la intersecția cu OMV.

          Printre proiectele viitoare ale municipalității se numără cele două străpungeri și cele două autogări care vor fi realizate prin cel mai mare proiect cu fonduri europene implementat de municipalitate. Primarul a arătat că vor fi construite două străzi noi care vor asigura legătura între străzile Militari și Anghel Saligny, respectiv între strada Cuza Vodă (intersecția cu str. Mărășești) și Calea Moldovei. Noile artere rutiere vor avea două benzi pentru circulația autovehiculelor, o bandă specială pentru transportul în comun, piste de bicicletă și trotuare pe ambele sensuri. Investiția va fi realizată prin proiectul cu fonduri europene „Optimizarea coridorului Nord-Sud prin realizarea rețelei de terminale intermodale, creșterea accesibilității rețelei de transport”. Valoarea proiectului a fost estimată la 242,3 milioane lei. Prin același proiect vor fi realizate două autogări noi în Municipiul Focșani. În zona de nord, actuala Autogară va fi reabilitată și modernizată iar în zona de sud va fi realizat un alt terminal interminal, pentru a prelua călătorii care vin din această zonă a județului. Cele două autogări vor avea și zone Park&Ride, cu parcări supraterane.

          Nu în ultimul rând, primarul Misăilă a anunțat că în perioada următoare va fi aprobat noul PUG al municipiului Focșani. După obținerea avizului de la Ministerul Dezvoltării urmează procedura de dezbatere publică și aprobarea documentației în ședința Consiliului Local. Noul PUG va aduce o creștere a suprafeței de intravilan a Focșaniului, ceea ce va permite realizarea unor noi proiecte de investiții. Unul dintre acestea vizează realizarea unei baze de agrement în zona bălților de la Mândrești. De asemenea, se dorește modernizarea Pieței Moldovei, continuarea investițiilor în unitățile școlare dar și modernizarea parcărilor de reședință din Focșani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?