Ediția: Marți 23 iulie 2024. Nr. 6676
Ediția: Marți 23 iulie 2024. Nr. 6676

EURO 2024: Edward Iordănescu – Suntem în faţa unui moment istoric pentru echipa naţională

          Selecţionerul echipei naţionale de fotbal a României, Edward Iordănescu, a afirmat, marţi, într-o conferinţă de presă, că „tricolorii” sunt în faţa unui moment istoric, arătându-se optimist în privinţa calificării în optimile de finală ale EURO 2024, înaintea ultimului meci din grupă, cu Slovacia. „Suntem în faţa unui moment istoric pentru echipa naţională, un moment special, în faţa celui mai frumos moment al carierelor noastre de până acum. Noi suntem pregătiţi să primim acest moment cu bucurie, cu entuziasm, dar şi cu o mare responsabilitate. Această echipă are o identitate deja. Unul dintre cele mai mari câştiguri este reprezentat de faptul că ne-am recâştigat spiritul şi identitatea. Sunt lucruri pe care le-am câştigat, ce trebuie să persiste în timp. Indiferent ce se va întâmpla, nu trebuie să le pierdem. Trebuie să învăţăm să ţinem de lucrurile bune”, a declarat Iordănescu.

          Tehnicianul vede Slovacia ca pe una dintre cele mai bine organizate echipe de la EURO 2024: „Pentru mine, Slovacia reprezintă una dintre cele mai bine organizate echipe de la acest Campionat European şi eu îmi asum ce spun. I-am studiat foarte bine şi în campania de calificări, cât şi aici la EURO. Au un antrenor cu o şcoală solidă în spate, au o identitate clară, o echipă foarte echilibrată, matură, ştiu ce înseamnă un turneu final. Au şi o zi în faţă comparativ cu noi, însă mâine nu mai e vorba despre oboseală, despre presiune, ci numai despre inima mare a echipei naţionale. Noi nu vedem nimic altceva decât calificarea, indiferent cum se va întâmpla asta. (…)”. (…)

          Echipa naţională de fotbal a României va disputa, miercuri, la Frankfurt, de la ora 19:00, ultima partidă din faza grupelor Campionatului European de fotbal, în compania selecţionatei Slovaciei. Naţionala României a fost învinsă de selecţionata Belgiei cu scorul de 2-0 (1-0), sâmbătă seara, pe Cologne Stadium din Koln, în Grupa E a Campionatului European de fotbal – EURO 2024, găzduit de Germania.

Cu acest rezultat şi după victoria Ucrainei în faţa Slovaciei (2-1), toate cele trei echipe din grupă au câte trei puncte şi totul se va decide în ultima etapă, miercuri, când vor avea loc meciurile Slovacia – România (Frankfurt, 19:00) şi Ucraina – Belgia (Stuttgart, 19:00). România este încă lider, cu 3-2 la golaveraj (urmată de Belgia, cu 2-1).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?