Ediția: Marți 23 iulie 2024. Nr. 6676
Ediția: Marți 23 iulie 2024. Nr. 6676

Finalizarea proiectului <<„Creșterea eficienței energetice la corp clădire liceu și lucrări conexe”,  la Liceul de Artă Gheorghe Tăttărescu din Focșani>>

Comunicat de presă

                           Data 19 iunie 2024

Finalizarea proiectului <<„Creșterea eficienței energetice la corp clădire liceu și lucrări conexe”,  la Liceul de Artă Gheorghe Tăttărescu din Focșani>>

Liceul de Artă ”Gheorghe Tăttărescu”, în calitate de Beneficiar, anunță finalizarea proiectului <<„Creșterea eficienței energetice la corp clădire liceu și lucrări conexe”,  la Liceul de Artă Gheorghe Tăttărescu din Focșani>>, cod SMIS 139950, finanțat prin Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 3: ” Sprijinirea tranziției către o economie cu emisii scăzute de carbon”, Prioritatea de investiții 3.1 : “Sprijinirea eficienței energetice, a gestionării inteligente a energiei și a utilizării energiei din surse regenerabile în infrastructurile publice, inclusiv în clădirile publice, și în sectorul locuințelor”, Operațiunea B: ”Clădiri publice”.

Obiectivul general al proiectului este creșterea performanței energetice a clădirii Liceului de Artă Gheorghe Tăttărescu prin aplicarea unor măsuri de creștere a eficienței energetice în vederea reducerii consumului de energie primară și a emisiilor de CO2 asigurând totodată îmbunătățirea confortului, sănătății și siguranței elevilor și personalului acestei instituții de învățământ – beneficiari direcți ai investiției.

Rezultatele proiectului sunt:

1. Îmbunătățirea condițiilor de confort interior pentru angajații instituției și cei aproximativ 400 de elevi la finalul proiectului;

2. Reducerea costurilor consumului de energie termică pentru încălzirea spațiilor din cadrul clădirii, prin lucrările ce se vor desfășura timp de un an;

3. Reducerea costurilor cu climatizarea pe perioada caniculară;

4. Reducerea consumurilor de energie termică și electrică prin lucrările ce se vor desfășura timp de un an;

5. Creșterea numărului clădirilor publice cu o clasificare mai bună a consumului de energie în orașul Focșani prin sporirea eficienței energetice a clădirii Liceului, aflată în administrarea Liceului de Artă Gheorghe Tăttărescu, la finalul implementării proiectului.

Valoarea totală a proiectului este de 8.987.917,26 lei, din care valoarea sumei nerambursabile din FEDR este de 5.395.727,30 lei, valoarea sumei nerambursabile din BS este de 825.228,88 lei.

Impactul investiției la nivelul localității: Creșterea gradului de confort al mediului educațional al elevilor și cadrelor didactice din Municipiul Focșani, creșterea eficienței energetice în clădirile publice prin măsurile adoptate.

Informații suplimentare despre proiect se pot obține la doamna: Ioana-Camelia Constantinescu – Director, Tel: 0237/238574, e-mail: artevn6@yahoo.com.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?