Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616
Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616

VIDEO: Mausoleul Mărășești. Primul parc tematic din România care va reproduce Lupta de la Mărășești

Primul parc tematic din România care va reproduce, la scară mai mică, Lupta de la Mărășești din Primul Război Mondial, va fi realizat în proximitatea Mausoleului Eroilor Mărășești. „Realizarea unui parc tematic completează oferta muzeistică și educațională pentru copii și tineri în special. Este momentul ideal ca la sărbătorirea unui secol de la fondarea Mausoleului Mărășești, cel mai mare obiectiv muzeal din Vrancea să vină în întâmpinarea vizitatorilor cu un parc tematic, unic în România, care să aibă ca subiect lupta de la Mărășești”, a afirmat Ionel Cel-Mare, vicepreședintele Consiliului Județean Vrancea.

          Macheta parcului, care se va întinde pe o suprafață de 2.100 mp, va pune în evidență: cursuri de apă, forme de relief, pâlcuri de pădure, linia frontului, poziția armatelor și va fi corelată cu descrierea istorică a luptei de la Mărășești, care va fi prezentată într-un mod interactiv.

          Consiliul Județean Vrancea a adoptat Hotărârea nr. 81/28.03.2024 privind „Aprobarea documentației tehnice la faza: Notă conceptuală și Temă de proiectare pentru obiectivul de investiții Realizare parc tematic – Lupta de la Mărășești din Primul Război Mondial, la Mausoleul Eroilor de la Mărășești”, fondurile necesare realizării acestui obiectiv fiind alocate în bugetul Muzeului Vrancei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?