Ediția: Marți 21 Mai 2024. Nr. 6629
Ediția: Marți 21 Mai 2024. Nr. 6629

Proiectul național „Siguranța Online” implementat de polițiști în unitățile școlare din Vrancea

Comunicat de presă, IPJ Vrancea:

SIGURANȚA ONLINE
          Proiectul național ,,SIGURANȚA ONLINE” este implementat la nivelul județului Vrancea de către polițiștii din cadrul Compartimentului Analiza și Prevenirea Criminalității, în unitățile școlare din județ. Proiectul are ca scop creșterea gradului de informare și conștientizare a elevilor, cu privire la riscurile asociate criminalității informatice în mediul online, cu accent pe protecția datelor cu caracter personal, atacurile cibernetice și pornografia infantilă. Vizând implementarea proiectului, polițiștii din structura de prevenire au organizat  un eveniment informativ – preventiv cu elevii din ciclul liceal, temele abordate axându-se pe identificarea problemelor întâlnite în domeniul criminalității informatice, pe găsirea unor soluții pentru prevenirea faptelor de natură penală și pentru eficientizarea activităților preventive pe această linie.
          Recomandările polițiștilor sunt următoarele:
– Nu face publice în mediul online (pe rețelele de socializare, jocuri etc.) datele tale personale (nume, adresă, numele școlii, număr de telefon, locul de muncă al părinților)!
– Nu te întâlni cu persoane cunoscute pe internet fără să îți anunți părinții! În spatele unui profil frumos se poate ascunde oricine și, mai ales, cineva cu intenții periculoase!
– Atunci când ești victima unei agresiuni pe internet, anunță imediat un adult de încredere, renunță la comunicarea cu acea persoană și raportează: BLOCK, REPORT!
– Ai grijă ce fotografii postezi pe rețelele de socializare! Acestea pot rămâne în alte computere, dispozitive, chiar dacă tu ștergi postarea inițială!
– Restricționează accesul necunoscuților la profilul tău de pe rețelele de socializare!
– Evită să faci publice pe rețelele de socializare imagini cu obiecte de valoare din locuința ta, configurația acesteia sau posibile căi de acces!
          Întâlnirile polițiștilor din structura prevenire cu elevii vor continua, domeniul prevenirii criminalității informatice atât în rândul tinerilor, cât și al adulților reprezentând o prioritate stabilită la nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Vrancea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?