Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628
Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628

ISU Vrancea: 150 avize și 14 autorizații pe linia securității la incendiu, în trimestrul I al anului

BULETIN INFORMATIV

          Activități de pregătire a populației și de prevenire a situațiilor de urgență desfășurate în trimestrul I, în județul Vrancea

          La nivelul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Anghel Saligny” al județului Vrancea, în primul trimestru al acestui an, au fost înregistrate 536 cereri pentru emiterea avizelor, autorizațiilor, acordurilor și pentru asistență tehnică de specialitate. Pe linia securității la incendiu au fost emise 150 avize și 14 autorizații. Totodată au fost emise 12 avize transporturi deșeuri periculoase. Menționăm că la emiterea avizelor şi/sau a autorizațiilor de securitate la incendiu şi de protecție civilă nu se percep taxe de către ISU Vrancea.

          În perioada precizată, au fost efectuate 202 controale pe linia apărării împotriva incendiilor și protecției civile, din care: 122 la operatori economici, 38 la instituții publice, 7 la localități, 21 la obiective de investiții și 14 audituri la persoanele autorizate care efectuează lucrări în domeniul apărării împotriva incendiilor.

Pe timpul desfășurării controalelor au fost constatate 1.131 nereguli pe linia prevenirii situațiilor de urgență. Din acestea, 147 au fost soluționate operativ pe timpul controalelor. Pentru deficiențele constatate au fost aplicate 944 sancțiuni contravenționale, din care 833 avertismente și 111 amenzi, în cuantum 708.100 lei.

Tot în trimestrul I, au fost desfășurate 206 activități de informare preventivă, în cadrul cărora au fost instruite 5.063 persoane.

          În urma verificărilor derulate în teren, personalul specializat nu a identificat situații pentru care să fie necesară aplicarea măsurii complementare de oprire a funcționării la obiectivele verificate, din cauza încălcării grave a cerințelor de securitate la incendiu.

          Activitățile de pregătire a populației și de prevenire a situațiilor de urgență desfășurate de personalul Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Anghel Saligny” al județului Vrancea sunt cu caracter permanent și au rolul de a crește reziliența comunităților și gradul de siguranță a cetățenilor.

          Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență̆ pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro și aplicația de mobil DSU, care poate fi descărcată, gratuit, din App Store și Google Play.

Compartimentul Informare şi Relaţii Publice al I.S.U. Vrancea

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?