Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628
Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628

Fiscul vinde pădure la Păunești, teren arabil la Câmpineanca, clădire și teren la Tâmboești, fâneață la Jitia

          Fiscul vrâncean vinde trei vagoane de marfă și șapte hectare de pădure la Păunești, licitațiile fiind organizate joi, 25 aprilie. Licitația pentru vagoanele de marfă va avea loc la sediul Serviciului Fiscal municipal Adjud, de la ora 11 iar reprezentanții Fiscului au precizat că vagoanele au RP expirat şi gaj instituit în favoarea DGAMC Bucureşti. Fiscul vrâncean a mai vândut, anul trecut, 40 vagoane de marfă la o licitație publică pentru care a obținut suma 1,37 milioane lei. Celelalte bunuri scoase la licitație vor fi vândute la sediul AJFP Vrancea din Focșani, de pe Bd. Independenței.

          Concret, pe lista bunurilor scoase la licitație se află:

    • Ansamblu de bunuri compus din teren în suprafaţă de 1600 mp şi clădire în suprafaţă de 198 mp situat în localitatea Tâmboești;

    • Pădure în suprafaţă de 72.794 mp situată în comuna Păuneşti;

    • Terenuri arabile situate în localitatea Câmpineanca în suprafaţă de 4.968mp, 4.782 mp, 4.500 mp şi 7.500 mp;

    • Fâneaţă în suprafaţă de 2.495 mp situată în comuna Jitia, sat Dealul Sării.

    • Vagoane tip marfă cu RP expirat şi gaj instituit în favoarea DGAMC Bucureşti.

          Cei care vor să participe la licitație trebuie să depună documentele necesare la sediul AJFP Vrancea sau la Serviciul Fiscal municipal Adjud, cu cel puţin o zi înainte de data licitaţiei. Finanțiștii au arătat că, dacă există doi sau mai mulţi ofertanţi pentru acelaşi bun, licitaţia începe de la cel mai mare preţ din ofertele de cumpărare scrise.

          După adjudecarea bunului, adjudecatarul este obligat să plătească preţul, diminuat cu contravaloarea taxei de participare, în lei, în numerar la unitatea teritorială a Trezoreriei Statului, sau prin decontare bancară, în cel mult 5 zile de la data adjudecării. „În cazul vagoanelor scoase la licitaţie de Serviciul municipal Adjud, cumpărătorului îi revine obligaţia de a respecta prevederile legale speciale, cum ar fi obligaţiile de mediu, obligaţiile de conservare a patrimoniului naţional sau altele asemenea, respectiv: Fiecare bun evaluat este evaluat în ipoteza ˝Aşa cum este, acolo unde este˝. Potenţialii cumpărători îşi asumă riscul privind starea tehnică reală a bunurilor iar toate cheltuielile legate de utilizarea infrastructurii feroviare (tarif utilizare infrastructură), conservarea,repararea, manevrarea, curăţarea/ degazarea/ deconinare, tăierea, sortarea, încărcarea, transportul, etc (după caz) a bunurilor revin cumpărătorului la momentul transferului dreptului de proprietate. Relaţii suplimentare privind bunurile scoase la licitaţie pot fi obținute la sediul Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Vrancea, telefon 0237.236.600/ interior 167 sau 168, respectiv sediul Serviciului Fiscal Municipal Adjud, str.Siret, bl.32, parter, telefon  0237-642480, int.111”, se arată în comunicatul AJFP Vrancea.

          Lista cu bunurile scoase la licitaţie şi preţurile de pornire a licitaţiei poate fi consultată pe site-ul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală – Direcţia Generală a Finanţelor Publice Galaţi –Valorificarea prin licitaţie a bunurilor sechestrate,  la adresele:

https://static.anaf.ro/static/2/Galati/20240411161902_anunt-licitatie-internet-25-04-2024.pdf

https://static.anaf.ro/static/2/Galati/20240404120153_anunt-vanzare-licitatie-aprilie-2024.pdf

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?