Ediția: Marți 30 aprilie 2024. Nr. 6615
Ediția: Marți 30 aprilie 2024. Nr. 6615

Mărășești. 12 luni pentru finalizarea lucrărilor la centrul de colectare deșeuri prin aport voluntar

Centrul de colectare deșeuri prin aport voluntar din Mărășești mai așteaptă câteva semnături pentru a fi realizat, printre care și ordinul de începere a lucrărilor, după ce autoritățile din acest oraș au reușit să încredințeze un contract în acest sens. Și, conform contractului, execuția de lucrări pentru înființarea centrului de colectare deșeuri prin aport voluntar ar trebui să se încheie la 12 luni după semnarea ordinului de începere, în mare fiind vorba despre construcția unei platforme carosabile parțial acoperite, o alee pietonală, spațiu verde, împrejmuire, poartă de acces auto, stâlpi de iluminat, dotare și asigurare de utilități.

          De menționat că pentru implementarea unui proiect a fost obținută finanțare prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) și inițial, când a fost scos la licitație, lucrările necesare fuseseră estimate la 2.329.221,18 lei. Ulterior, în urma ofertelor depuse, câștigătorul – Blue Konnyk – a obținut contractul pentru 2.183.089,98 lei. După cum se detalia în caietul de sarcini, centrul în cauză va fi amplasat pe o suprafață totală de teren de 4.477 metri pătrați situat în extravilanul orașului Mărășești, având și în prezent categoria de folosință curți construcții.

La final, respectivul centru de colectare prin aport voluntar va asigura colectarea separată a deșeurilor care nu pot fi colectate în sistem „door-to-door”, respectiv deșeuri reciclabile și biodeșeuri care nu pot fi colectate în pubelele obișnuite, precum și fluxurile speciale de deșuri – cele voluminoase, textile, lemn, mobilier, anvelope, DEEE, baterii uzate, deșeuri periculoase, cadavre de animale, deșeuri din grădină, din construcții și demolări.

Iar pentru toate acestea va fi realizată o platformă carosabilă pentru amplasarea containerelor de tip ab-roll pentru deșeuri și circulația autoturismelor cetățenilor care aduc deșeuri și a camioanelor care le ridică, o platformă betonată unde vor fi amplasate containerele de tip baracă, o canalizare pentru colectarea apelor pluviale, o zonă verde cu gazon și plantație perimetrală de protecție, o copertină cu structură metalică pentru protecția containerelor deschise, dar și un cântar carosabil pentru camioane – în zona de acces principal. Totodată, amplasamentul va fi împrejmuit cu gard din panouri bordurate prinse pe stâlpi rectangulari din oțel, cu poartă de acces culisantă cu acționare manuală.

Foto cu rol ilustrativ, sursa: Hans – https://pixabay.com/ro/

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?