Ediția: Luni 29 aprilie 2024. Nr. 6614
Ediția: Luni 29 aprilie 2024. Nr. 6614

VIDEO și FOTO: Noutăți privind Autostrada Moldovei, sectorul Buzău-Focșani și Nodul Rutier Adjud

          Direcția Regională de Drumuri și Poduri Buzău a anunțat ieri, pe facebook, verificarea lucrărilor „la lotul 2, Autostrada A7, Buzău-Focșani Tronsonul 2 Vadu Pașii – Râmnicu Sărat (30,8 km.)

Antreprenor: Asocierea SA&PE Construct SRL – Spedition UMB SRL – Tehnostrade SRL – SC Intertranscom Impex SRL;

Durată contract: 26 de luni (execuție);

Valoare contract: 1,317,073,556 de lei, fără TVA;

Sursă de finanțare: Programul Național De Redresare Și Reziliență (PNRR);

Ordin de începere: 06.02.2023; Stadiu actual: 31%; Termen deschidere: 2025”.

          De asemenea, Primăria Municipiului Adjud a anunțat că, în vederea elaborării studiului de fezabilitate pentru Nodul Rutier Adjud, proprietarii de terenuri situate pe culoarul de studiu sunt obligați să permită accesul pentru realizarea investigațiilor de teren. Studiul de fezabilitate va fi realizat pentru CNAIR de societatea Explan SRL.  „Societatea Explan SRL, în calitate de proiectant în cadrul proiectului ”Elaborarea studiului de prefezabilitate și a studiului de fezabilitate privind realizarea de noi noduri rutiere pe autostrăzi, nod de încărcare/descărcare Adjud (Autostrada A7), informează, în numele beneficiarului CNAIR, asupra demarării investigațiilor de teren în vederea realizării documentației Studiu de fezabilitate pentru Nodul Rutier Adjud. Astfel, proprietarii și deținătorii cu orice titlu ai imobilelor situate pe culoarul de studiu (aria încadrată în interiorul liniilor roșii pe planșa atașată) sunt obligați să permită accesul pentru realizarea investigațiilor de teren necesare pentru elaborarea studiului de fezabilitate“, se arată în anunțul Primăriei Adjud. Autostrada A7 va avea două noduri de descărcare în zona Municipiului Adjud.

          Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, a declarat la finele lunii martie, la Adjud, că patru din cele 13 loturi ale Autostrăzii A7 ar putea să fie finalizate până la finele anului 2024. „Dintre 13 tronsoane ale autostrăzii A7 de la Ploieşti la Paşcani, se lucrează pe toate 13. Conform contractelor, pe patru dintre ele ar trebui să se termine lucrările anul acesta. Adică pe primele două loturi de la Ploieşti la Buzău şi pe loturile 1 şi 4, între Buzău şi Focşani. Beneficiind de faptul că avem un constructor român foarte bun, care ne-a obişnuit să devanseze termenele şi la ceea ce am văzut şi astăzi, eu cred că pe lângă aceste patru loturi care se vor finaliza anul acesta, mai putem vorbi de încă două jumătate şi anume loturile 2 şi 3, dintre Buzău şi Focşani, adică vom avea în întregime Buzău – Focşani autostradă, şi aici, la Adjud, pentru că e extrem de important să se finalizeze şi să poată să fie ocolit Adjudul, pierzându-se foarte mult timp în Adjud”, a declarat Sorin Grindeanu.

Sursa foto lucrări autostradă: Facebook/Directia Regionala de Drumuri si Poduri Buzau

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?