Ediția: Luni 29 aprilie 2024. Nr. 6614
Ediția: Luni 29 aprilie 2024. Nr. 6614

Focșani. Continuă reabilitarea sistemului de termoficare

          Primarul Focșaniului, Cristi Misăilă, a semnat, ieri, contractul pentru demararea lucărilor în cadrul proiectului european „Reabilitarea sistemului de termoficare urbană la nivelul Municipiului Focşani pentru perioada 2009-2028 în scopul conformării la legislaţia de mediu şi creşterii eficienţei energetice – Etapa a III-a”. Proiectul reprezintă etapa a treia a unei investiții de amploare în sistemul de termoficare urbană din Focșani prin care crește eficiența energetică a centralei și rețelelor de agent termic. De asemenea, prin reducerea pierderilor și a consumului de combustibil, se reduc și emisiile de poluanți din aer, fiind îndeplinite obligațiile de mediu din Uniunea Europeană.

          „Creșterea eficienței energetice înseamnă o reducere a pierderilor de la nivelul rețelelor de termoficare și, în final, o creștere a calității serviciului public de alimentare cu energie termică, la tarife suportabile pentru cetățenii Municipiului Focșani. Prin acest proiect vor fi reduse pierderile de energie termică în rețelele termice cu 5.951 Gcal/an iar consumul de combustibil, gaze naturale, se va reduce cu 779.261 mc/an. Nu în ultimul rând, va fi redusă cantitatea de CO2 evacuată cu 1.536 t/an”, a subliniat primarul Cristi Misăilă.

          În cadrul proiectului vor fi reabilitate 7,27 km conducte de reţea termică primară, 26,85 km conducte de reţea termică secundară și 6 puncte termice (PT 19, PT 29, PT 45, PT 47, PT 48 şi PT 57). Valoarea contractului de proiectare și execuție a lucrărilor este de 64.462.300 lei. Contractul are o durată de 20 luni din care 2 luni pentru proiectare și 18 luni pentru execuția lucrărilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?