Ediția: Luni 29 aprilie 2024. Nr. 6614
Ediția: Luni 29 aprilie 2024. Nr. 6614

Faza națională a „Târgului firmelor de exercițiu” se desfășoară la Colegiul Economic din Focșani

          În perioada 18-19 aprilie 2024, Colegiul Economic ,,Mihail Kogălniceanu” din Focșani organizează Târgul firmelor de exercițiu – ,,Elevul de azi, antreprenorul de mâine”, faza națională, ediţia a XV-a. Evenimentul este înscris în calendarul proiectelor educative extrașcolare naționale și internaționale 2024 și se organizează în parteneriat cu ISJ Vrancea și cu sprijinul Primăriei Municipiului Focşani şi al Asociaţiei Părinţilor și Profesorilor PRO-ECONOMIC.

          Conform datelor furnizate de coordonatorul de proiect, profesoara Sonica Dărmănescu, s-au înscris la startul competiției, după ce au parcurs celelate etape: locală, județeană, 41 firme de exercițiu cu participare directă și 50 firme de exercițiu cu participare indirectă, provenind din 17 județe. Evenimentul se desfășoară pe parcursul a două zile. Pe 18 aprilie are loc faza națională a Competiției ,,Virtual Business Challenge”, care se adresează managerilor din firmele de exerciţiu şi are ca obiectiv principal creşterea preocupării acestora pentru gestionarea corectă a afacerii. Participă 45 elevi, grupaţi în echipe de câte 5 persoane.

          La seminarul de deschidere, elevii vor primi informaţii despre o companie virtuală/firmă de exerciţiu pe care o vor analiza în vederea elaborării unor strategii de dezvoltare sau redresare economică. Vineri, 19 aprilie, va avea loc Târgul firmelor de exercițiu. Obiectivele acestuia sunt: exersarea comunicării profesionale, a negocierii comerciale, a formelor de publicitate, autoevaluarea elevilor, perfecţionarea lor în domeniul antreprenoriatului, un plus de imagine pentru elevii cuprinşi în firmele de exerciţiu şi pentru şcoală, valorificarea spiritului antreprenorial, a iniţiativei stimulate prin studii de caz şi proiecte, familiarizarea elevilor cu activităţile specifice mediului real economic, dezvoltarea unor competenţe necesare unui întreprinzător dinamic: gândirea critică, luarea deciziilor, asumarea responsabilităţilor, motivarea elevilor, stăpânirea limbajului de afaceri în limbi străine, lărgirea pieţei de desfacere a firmelor de exerciţiu, stimularea creativităţii elevilor, crearea unui mediu de afaceri cât mai apropiat de cel real. „Competiţiile ce se vor desfăşura în cadrul târgului sunt: Cel mai bun stand; Cel mai bun catalog; Cea mai bună prezentare Power Point; Cel mai bun spot publicitar; Cea mai bună pagină web; Cele mai bune materiale promoţionale; Cel mai bun negociator în limba engleză; Cel mai bun vânzător; Cea mai reprezentativă mascotă; Cele mai multe tranzacții; Cea mai bună imagine a firmei. Le urăm tuturor succes!”, a transmis coordonatorul de proiect, profesoara Sonica Dărmănescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?