Ediția: Marți 30 aprilie 2024. Nr. 6615
Ediția: Marți 30 aprilie 2024. Nr. 6615

ULTIMA ORĂ! Bărbați prinși în flagrant, în timp ce vindeau canabis și ecstasy

Biroul de presă al IPJ Vrancea:

REȚINUȚI PENTRU TRAFIC DE DROGURI DE RISC ȘI MARE RISC

Polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Vrancea, împreună cu procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Vrancea, au documentat activitatea infracțională a 5 persoane cercetate pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de risc și mare risc și deținere, fără drept, de droguri de risc și mare risc pentru consum propriu.

Astfel, doi dintre bărbați au fost prinși în flagrant delict, succesiv, în municipiul Tecuci, în timp ce ar fi comercializat și, respectiv, ar fi intermediat vânzarea unor cantități de canabis (drog de risc) și a unor comprimate ecstasy (drog de mare risc).

Din materialul probator administrat în cauză a reieșit faptul că persoanele cercetate ar fi procurat, deținut și comercializat canabis și ecstasy către diferiți consumatori, pentru sume cuprinse între 70 și 75 de lei, pentru un gram, respectiv un comprimat.

În urma acțiunilor derulate și a 6 percheziții domiciliare efectuate, la data de 16 aprilie a.c., au fost descoperite și ridicate aproximativ un kilogram de canabis, 159 de comprimate de ecstasy, cântare electronice și grindere, obiecte purtând urme de substanță, 5.000 de lei, 10 telefoane mobile, precum și alte mijloace de probă.

Totodată, au fost puse în executare 13 mandate de aducere.

La data de 17 aprilie 2024, procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Vrancea au dispus reținerea celor 5 persoane, pentru 24 de ore.

Ulterior, a fost sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Vrancea, cu propunere de arestare preventivă a acestora, pentru 30 de zile.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul luptătorilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vrancea, al polițiștilor Inspectoratului de Poliție Județean Galați, precum și al jandarmilor din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Bacău.

Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?