Ediția: Luni 29 aprilie 2024. Nr. 6614
Ediția: Luni 29 aprilie 2024. Nr. 6614

FOTO: Slobozia Bradului. Peste 1900 de copii beneficiază zilnic de o masă sănătoasă

Primarul comunei Slobozia Bradului, Merlin Ivancea, a anunțat că peste 1900 de copii din comuna pe care o conduce beneficiază zilnic de o masă sănătoasă, oferită în cadrul unui program guvernamental. Este vorba de Programul național „Masa Sănătoasă” în care elevii primesc un suport alimentar constând într-o masă caldă sau, după caz, într-un pachet alimentar, în limita unei valori zilnice de 15 lei/ beneficiar. „M-am zbătut și am reușit! Peste 1900 de copii vor beneficia de o masă sănătoasă la școală! Așa cum am promis, educația copiilor noștri este prioritatea noastră. Urmează și alte proiecte ce vizează educația în Slobozia Bradului. Dumnezeu să binecuvânteze întreaga noastră comunitate!“, a scris pe pagina de facebook primarul Merlin Ivancea.

          În județul Vrancea elevi din 24 unități de învățământ incluse în programul național „Masa Sănătoasă” vor beneficia de acest program. Este vorba de 10.232 de elevii care învață în școlile din municipiile Focșani și Adjud, orașul Mărășești și comunele Răstoaca, Păunești, Sihlea, Gura Caliței, Homocea, Slobozia Bradului, Ciorăști, Jariștea, Tâmboești, Suraia, Ruginești, Vidra, Bordeasca, Ploscuțeni, Andreiașu de Jos, Măicănești, Biliești, Vintileasca, Poiana Cristei și Tănăsoaia. Numai la nivelul județului Vrancea suma alocată pentru derularea acestui proiect este de 22,7 milioane de lei.

          Elevii vor primi un suport alimentar constând într-o masă caldă sau, după caz, într-un pachet alimentar, în limita unei valori zilnice de 15 lei/ beneficiar, astfel: „masă caldă, preparată în regim propriu, pentru preșcolarii și elevii din unitățile de învățământ în care există cantină cu avize de funcționare, înregistrată sanitar-veterinar și pentru siguranța alimentelor, și spațiu adecvat de servire a mesei; masă caldă, în regim catering, pentru preșcolarii și elevii din unitățile de învățământ în care nu există cantină pentru prepararea în regim propriu, hrana putând fi servită în sala de clasă sau într-un alt spațiu amenajat în acest scop; pachet alimentar, în situația în care nu există posibilitatea asigurării mesei calde în regim propriu sau de catering”. Programul național „Masă sănătoasă” se desfășoară pe perioada cursurilor școlare din anul 2024 pentru beneficiarii direcți din învățământul preuniversitar, în scopul sprijinirii participării la educație a acestora prin oferirea unei alimentații sănătoase și formarea unui stil de viață alimentar sănătos.

Sursa foto: Facebook/Merlin Ivancea

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?