Ediția: Sâmbătă 27 iulie 2024. Nr. 6679
Ediția: Sâmbătă 27 iulie 2024. Nr. 6679

Câți pensionari pe caz de invaliditate sunt de fapt în Vrancea

Întrebarea din titlu a venit ca o curiozitate, după ce am primit la redacție o sesizare privind „boli inventate” care îi ajută pe unii vrânceni să beneficieze de pensie de invaliditate. Nu doar noi am fost sesizați, ci și instituțiile statului, de la București în „jos”, adică în județul nostru, inclusiv Casa Județeană de Pensii Vrancea. Era indicată și o localitate în sesizare, anume că „tot satul Gologan, județul Vrancea se laudă că au ieșit la pensie pe boli inventate”, fiind nominalizate chiar cadre medicale care își dau „ajutorul” pentru aceasta.

Nu gratis, ci pe anumite sume de bani, de la medici experți, din cadrul spitalelor sau cei care fac referatele, acuzați că pe „oamenii bolnavi îi lasă pe drum”, în timp ce „cei sănătoși sunt „bolnavi””. „Eu și sora mea suntem la pat de mici și fug toți de noi: bărbați, oameni, angajatori, dar ne-a lăsat pe drumuri că nu am avut bani (…). Să fim bolnave nu ajunge. VERIFICAȚI-O că 50% din satul Gologanu stă pe pensii inventate și fac bani și din alte activități pentru că nu au nimic. (…) A(m) fost și eu cu tata la ea și ca să-l interneze a vrut bani și a primit 100 euro de care a fost foarte nemulțumită. Se uită în plic de față cu tine fără rușine. (…) Am aflat de la altă clientă a (…) că prețul e de 50 milioane care îi împart între ele: dr comisie și doctori referate. (…) Oricum toți bolnavii trebuie să știe de frică că nu vor primi reînnoire și mulți sănătoși stau de-o viață pe banii statului”, scria persoana care a transmis sesizările.

Cum nu suntem autorități de control, am apelat la cifre și statistici. În Vrancea, Casa Județeană de Pensii are în evidențe 78.172 pensionari și 7.964 de pensionari pe caz de invaliditate. Aplicat, în comuna la care se face referire (Gologanu), sunt 670 de pensionari și doar 51 încasează pensii de invaliditate. Cei mai mulți pensionari, așa cum este și de așteptat, sunt în Focșani, municipiul reședință de județ – 23.072 persoane (cu doar 1.782 pe caz de invaliditate). La polul opus, în Spulber sunt cei mai puțini pensionari – 114. În ceea ce privește pensionările pe caz de invaliditate, cele mai multe sunt, așa cum arată statistica, în Focșani, apoi urmează orașul Mărășești – cu 288, apoi Odobești și Slobozia Bradului – 256, iar cele mai puține sunt tot în comuna Spulber – 19, urmată de Boghești și Corbița – 23.

Foto cu rol ilustrativ, sursa: DC Studio – https://www.freepik.com/

1 COMENTARIU

  1. Așa e,sunt foarte mulți care sunt pensionați pe caz de boală pe bani,de asemenea sunt mulți medici care fac averi din banii luați din aceste practici care nu fac nici un serviciu pozitiv spitalelor noastre,societății și nici sistemului sanitar din țara noastă și așa cu un picior în groapa din cauza legilor care nu se aplică sau se aplică după bunul plac.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?