Ediția: Luni 29 aprilie 2024. Nr. 6614
Ediția: Luni 29 aprilie 2024. Nr. 6614

Dimitriu Bunghez a „înfrânt”; CA Galați consideră că, momentan, nu își mai merită mandatul de viceprimar al Focșaniului

Se întâmpla prin decembrie ca foștii colegi de partid ai doamnei Ana Maria Laura Dimitriu Bunghez să decidă că e vremea ca dumneaei să fie ex-viceprimar. Prin vot a fost aleasă în Consiliul Local Focșani, prin vot a și fost dată jos, numai că doamna nu mai vrea să trăiască din câțiva lei, așa că a atacat în instanță hotărârea, inițial obținând suspendarea acestui act administrativ. Dimitriu Bunghez a impresionat, și e de înțeles, făcând publică starea dumneaei: gravidă, cu probleme de sarcină, după care mamă a unei bebelușe, numai asta nu îi trebuia.

Și îi dăm dreptate, numai că doamna uită de problemele pe care le invocă atunci când e vorba să facă politică. Ținând cu dinții strânși de funcție și plângându-se constant că este nedreptățită, Dimitriu Bunghez absentează de la ședințele de Consiliu Local Focșani pe motiv că are griji de „bebelușeală”, ceea ce nu o împiedică să umble cu fular verde pe străzi. Pe 23 martie, aceasta scria pe Facebook că și-a „anunțat intenția de a intra în cursa internă pentru desemnarea candidatului oficial la Primăria Municipiului Focșani” din partea Partidului Forța Dreptei.

Printre altele, și pentru că „#Focșăneniimeritărespect”. Și iar îi dăm dreptate. Chiar merită, doamnă! Noi am înțeles pentru ce se lupta biata viceprimăriță, în interesul focșănenilor. Când s-a judecat la tribunal, Dimitriu s-a plâns că i s-a făcut o nedreptate. Politică, administrativă și cum mai vreți dumneavoastră. Iar primăria a arătat că distinsa mai mult a avut pauze decât a muncit efectiv, din motive lesne de înțeles, respectiv sarcina. Și, din ce detaliau reprezentanții primăriei, soarta pe viitor a lui Dimitriu Bunghez, în lipsa mandatului de viceprimar, nu era chiar atât de neagră.

Pentru că „reclamanta va putea beneficia în continuare de indemnizaţia de maternitate şi după data eliberării din funcţie, având în vedere că sunt îndeplinite condiţiile stagiului minim de cotizare”.

          Tribunalul Vrancea a reținut însă că „reclamanta s-ar putea regăsi în situaţia de a iniţia demersuri judiciare pentru a obţine acordarea drepturilor de protecţie socială de care beneficiază, perioadă în care ar fi lipsită de mijloacele materiale necesare pentru a-şi asigura întreţinerea în starea de graviditate şi ulterior” și că „în urma eliberării din funcţia de viceprimar există posibilitatea ca aceasta să nu beneficieze pe viitor de indemnizaţia de maternitate, (…) indemnizaţie care îi este necesară pentru acoperirea costurilor medicale pentru ultimele două luni de sarcină”.

Dimitriu Bunghez susține că va exercita mandatul de viceprimar „până pe 27.09.2024”

Între timp, doamna Dimitriu Bunghez a dat naștere unei fetițe și, firesc, a absentat în continuare din primărie, dat fiind că trebuia să aibă grijă de micuță. Situație care s-a extins până în trecutul apropiat, numai că doamna, în grija sa imensă pentru rodul dragostei sale cu medicul stomatolog Cătălin Bunghez a luat decizia că, politic vorbind, poate activa fără probleme în câmpul muncii. Așa se face că de câteva săptămâni, deși absentă complet de la ședințele CL și din Primăria Focșani, fiind în concediu de maternitate, doamna umblă în pre-campanie și strângere de semnături pentru Forța Dreptei, al cărei președinte în Vrancea este nașul său de cununie, Ion „Grindă” Ștefan.

Pare că, momentan, nu se poate preocupa de creșterea și îngrijirea fetiței sale chiar non-stop, dat fiind că trebuie să stea în stradă, în fața potențialilor alegători. Aceasta în condițiile în care în recurs, la Curtea de Apel Galați, Dimitriu Bunghez a venit cu alte susțineri. Aici, distinsa arată că își va relua mandatul de viceprimar pe 1 iunie 2024 „și (…) mi-l exercit până pe 27.09.2024”.

Dar doamna visează că își va continua mandatul de stat degeaba și urmărit floarea soarelui pe ecranul calculatorului aflat în biroul de la parterul primăriei și după 9 iunie. Doamna, să știți că mandatul de viceprimar nu se reînnoiește automat la 4 ani, ci se fac alegeri. Tot în instanță, doamna scrie că „fiind acasă cu fetița nou-născută…”. Haideți doamna, că nu sunteți pe acasă, sunteți pe străzi. V-am văzut noi, v-au văzut și cetățenii. Și nu erați cu vreun cărucior în care să aveți bebelușa.

Și, ca să convingă, în recurs, Dimitriu Bunghez făcea apel la feminism și afirma că este „singura femeie care acum în 2024 am îndrăzneala să candidez la funcția de primar al orașului”.

Ne-a plăcut asta, e maximă. Atunci colega dumneavoastră, cealaltă grație blondă, nu e tot femeie egală? Doamna Alexandra Tătaru, vedeți că doamna fără CV și experiență în cartea de muncă zice „măscări” despre dumneavoastră! Așa ceva… Nu, dar stați, că delirul continuă. Ne scuzați, am scris greșit, susțineri. Susținerile doamnei vice Dimitriu Bunghez continuă. Pe alocuri, cu caps loc. De ce țipați???

DACĂ FEMEILE ȘI-AU CÂȘTIGAT DREPTUL de a fi magistrați, medici legiști, pompieri sau piloți asemenea bărbaților, cu siguranță au dreptul de a fi și în politică și au dreptul de a fi viceprimari, primari sau președinți. Este un drept câștigat prin votul oamenilor care apreciez că nu poate fi anulat printr-un act administrativ nelegal”.

Dragă doamnă, femeile „nu și-au câștigat dreptul”. Femeile, inclusiv magistratele în fața cărora v-ați aflat și din toate categoriile pe care le menționați AU MUNCIT pentru cariera lor. Da, da, au muncit. Dar pe bune, cu capul sus. Au învățat, au studiat, s-au perfecționat. Nu în politică sau în vreo altă meserie veche de când lumea.

Acestea fiind zise, CA Galați a analizat bazaconiile scrise de ex-viceprimăriță și a decis: „Respinge ca neîntemeiată excepția lipsei de interes în declararea recursului, invocată de intimata Dimitriu Bunghez Ana Maria. Admite recursul declarat de recurent Consiliul Local al municipiului Focșani. Casează sentința civilă nr. 7/12.01.2024 a Tribunalului Vrancea și, în rejudecare, respinge cererea de suspendare a efectelor HCL nr. 448/14.12.2023 ca neîntemeiată. Definitivă.”.

După această soluție, fina lui nașu nu a mai pus nimic pe Facebook. Dar da, acum s-a făcut dreptate. În încheiere, o parafrazăm chiar pe doamna, care a început să scrie constant pe Facebook sintagma „Așa să ne ajute Dumnezeu”.

Așa să fie și pe fond, adică Dimitriu Bunghez să piardă procesul privind anularea HCL. Pentru că există și un dosar de anularea a actului administrativ – HCL 448/14.12.2023, care se va judeca acum, în aprilie, când e primul termen. Până la o soluție însă, doamna vice își poate crește copilul liniștită. Sănătate, veselie și să curgă banii, cum ar veni. Într-adevăr, focșănenii merită mai mult.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?