Ediția: Sâmbătă 27 iulie 2024. Nr. 6679
Ediția: Sâmbătă 27 iulie 2024. Nr. 6679

Bărbat din Ploscuțeni, prins conducând fără permis și sub influența alcoolului

IPJ Vrancea: Infracțiuni la regimul rutier

            La data de 05 aprilie, ora 07.45, polițiștii Secției 10 Poliție Rurală Panciu au depistat un bărbat, de 53 de ani, din comuna Străoane, în timp ce conducea un autoturism pe DC 41 Ciolănești – Muncelu, deși nu avea permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. În cauză a fost întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui vehicul fără permis de conducere.

            La data de 05 aprilie, în jurul orei 20.50, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Adjud au depistat un bărbat, de 37 de ani, din comuna Păunești, în timp ce conducea un autoturism pe strada Republicii, pe direcția Bacău – Focșani, existând suspiciunea că ar fi consumat substanțe psihoactive. În urma testării preliminare, cu aparatul din dotare, au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive.

Menționăm că aceasta nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal, persoana fiind condusă la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise. În cauză a fost întocmit dosar penal, iar polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Adjud continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană care se afla sub influența unor substanțe psihoactive.

            Sâmbătă, 6 aprilie, ora 21.30, polițiștii Secției 4 Poliție Rurală Adjud au fost sesizați, prin SNUAU 112, cu privire la faptul că un autoturism se deplasează haotic pe DN 11A, din direcția Lespezi către Adjudu Vechi. Autoturismul a fost oprit în trafic de polițiști, la volan fiind identificat un bărbat, de 33 de ani, din comuna Ploscuțeni. În urma testării acestuia cu aparatul etilotest, a rezultat o valoare de 1,23 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital, unde i-au fost prelevate mostre biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

            Totodată, în urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat faptul că bărbatul nu era posesor de permis de conducere pentru nicio categorie auto. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe și conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?