Ediția: Luni 27 Mai 2024. Nr. 6634
Ediția: Luni 27 Mai 2024. Nr. 6634

FOTO! Percheziții în Focșani și Bordești într-un dosar de evaziune fiscală cu alcool, haine, parfumuri

PERCHEZIŢII ÎN DOSARE PENALE PRIVIND INFRACȚIUNILE DE EVAZIUNE FISCALĂ ȘI PUNEREA ÎN CIRCULAȚIE A UNUI PRODUS PURTÂND O MARCĂ IDENTICĂ SAU SIMILARĂ CU O MARCĂ ÎNREGISTRATĂ PENTRU PRODUSE IDENTICE ORI SIMILARE

Astăzi, 8 aprilie, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, sub supravegherea Parchetului de pe Tribunalul Vrancea, sprijiniţi de poliţişti din cadrul Secției 2 Poliție Rurală Gugești, au pus în aplicare 3 mandate de percheziție domiciliară, în municipiul Focșani și comuna Bordești, la locuințele unor persoane bănuite de evaziune fiscală și punerea în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice ori similare.

Din cercetări s-a stabilit că, începând cu anul 2020 până în prezent, un bărbat de 48 de ani, din comuna Bordești ar fi desfășurat activități de achiziționare, transport, deținere, prelucrare și vânzare alcool etilic și produse intermediare cu încălcarea prevederilor legale referitoare, printre altele, la autorizarea și plata unor taxe către bugetul de stat.

În urma perchezițiilor au fost descoperite mai multe recipiente ce conțin cantități semnificative de substanțe lichide alcoolice, ale căror caracteristici urmează a fi stabilite.

Astfel, la una dintre cele trei locații, au fost identificate cantitățile de 7900 l vin alb și 700 l vin rosu, din care au fost prelevate probe pentru efectuarea de analize izotopice și cantitatea de 320 l alcool etilic, care a fost indisponibilizată.

La domiciliul unui bărbat din municipiul Focșani, polițiștii au identificat și ridicat 189 articole de îmbrăcăminte, încălțăminte, marochinărie și parfumuri, în valoare totală de aproximativ 60000 lei, inscripționate cu denumirile unor mărci înregistrate, despre care există suspiciunea rezonabilă de a fi contrafăcute și care ar fi fost destinate vânzării.

Mărfurile susceptibile a fi contrafăcute descoperite în urma percheziționării locațiilor au fost indisponibilizate și ridicate, în vederea continuării cercetărilor în cauza penală.

La activități au participat și specialiști din cadrul Direcției pentru Agricultură Județeană Vrancea și ai Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Vrancea.

Comunicat IPJ Vrancea din 8 aprilie 2024

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?