Ediția: Sâmbătă 13 aprilie 2024 Nr. 6603
Ediția: Sâmbătă 13 aprilie 2024 Nr. 6603

Start în campania pentru subvențiile europene de la APIA

Fermierii vrânceni pot depune cererile de plată pentru subvențiile europene de joi, 4 aprilie, la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA). Cererile de plată se depun la Centrul Județean APIA Vrancea și la centrele locale arondate pentru intervenţiile aferente sectoarelor vegetal şi zootehnic în anul 2024. Campania de depunere a cererilor se va derula în perioada 4 aprilie – 7 iunie 2024.

Reprezentanții APIA Vrancea arată că fermierii vor putea depune Cererea de Plată prin accesarea aplicației IPA-Online din versiunea internet. „Dacă cererea de plată cuprinde şi intervenții din sectorul zootehnic, solicitantul se va adresa întâi responsabilului APIA în vederea completării declaraţiei privind sectorul zootehnic și ulterior va completa cererea pentru suprafaţă prin intermediul aplicației IPA-Online. Se va completa o singură Cerere de Plată, chiar dacă se utilizează suprafeţe de teren în diferite localităţi sau judeţe.

Persoana fizică, pe de-o parte, şi persoana fizică autorizată/ întreprinderea familială/ întreprinderea individuală, pe de altă parte, având acelaşi titular, depun o singură cerere de plată. Documentele care fac dovada că terenul agricol se află la dispoziţia fermierului trebuie să fie valabile la data depunerii Cererii”, se arată în informarea APIA.

Reprezentanții instituției precizează că, după data limită de depunere a cererii de plată, fermierii trebuie să notifice în scris APIA cu privire la orice modificare a datelor declarate în cererea de plată şi în documentele doveditoare, în termen de 15 zile de la data modificării. Trebuie precizat că fermierii care nu desfăşoară activitate agricolă nu sunt eligibili la plată pentru suprafeţele/ animalele neconforme.

De asemenea, fermierii și alți beneficiari care primesc plăți directe sau plăți anuale prin intervenții sub formă de plăți directe și intervenții pentru dezvoltare rurală, finanțate din fonduri europene, trebuie să respecte normele privind condiționalitatea pe întreaga exploatație agricolă (inclusiv pe cele neeligibile şi pe cele care nu mai sunt folosite în scopul producţiei) și pe tot parcursul anului de cerere.

Fermierii pot semna Cererile folosind și semnătura electronică. În această situație este necesar să se anunțe (prin mesaj telefonic sau prin e-mail) funcționarul desemnat să gestioneze cererea despre faptul că se dorește să se semneze electronic. Semnătura electronică aplicată pe cererea de plată trebuie descărcată din aplicația IPA-Online la data depunerii.

Angajamentele și declarațiile, parte a cererii de plată, se vor semna, de asemenea, electronic la aceeași dată”, arată APIA, care precizează că suprafeţele declarate în cererile de plată pentru care nu se depun documentele care fac dovada utilizării terenului până la data-limită de depunere a cererilor de plată, respectiv 7 iunie 2024, sunt neeligibile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?